Zie en voel hoe je afvalt!

Ja hoor, er is weer een nieuw ‘wondermiddel’ voor jongeren met overgewicht. Afgelopen weekend las ik nog met verbazing in het tijdschrift M van NRC Handelsblad dat vier op de tien Nederlanders te zwaar is en 1 op de tien overgewicht heeft. Vandaag las ik een enigszins hoopgevend bericht op de site van de Telegraaf. De Europese Commissie heeft besloten dat het geneesmiddel Xenitas voortaan ook mag worden voorgeschreven aan jongeren vanaf 12 jaar, die lijden aan ernstig overgewicht. Eigenlijk geloof ik niet echt in de werking van afslankpillen, maar je weet natuurlijk maar nooit. Nieuwsgierig ging ik naar de site van fabrikant Roche en zocht daar de handleiding op. Alles OK, totdat ik op pagina 5 de ‘meest gebruikelijke bijwerkingen’ opgesomd zag staan. Aangezien het pilletje ervoor zorgt dat sommige vetten niet door het lichaam worden opgenomen, kan het zo zijn dat je last krijgt van: ‘gas ontladingen’, dringende nood om naar de wc te gaan, vettige, beoliede stoelen, olie-ontlastingen, meer activiteit in de darmen, etc. Meestal gebeurt dit in de eerste weken van de behandeling en bij sommigen zelfs voor 6 maanden of langer (!!). Vooral lekker als je op school zit. Misschien is een bezoek aan de sportschool een beter idee.

Lees ook:Vijftien procent jongeren kampt met overgewicht
Lees ook:Een op de tien jongeren is zware roker
Lees ook:Voel de politicus aan de tand
Lees ook:Donateurs ontvangen envelop met wit poeder
Lees ook:Jongeren in Vlissingen te dik

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zie en voel hoe je afvalt!

  1. Steven

    PFFF…. te gek voor woorden… als die ouders nou gewoon eens die kinderen een wat normaler eetpatroon en sportiviteit aanwennen.. !!

      /   Reply  / 
  2. Theo

    Precies! Ik ben ook heel veel afgevallen en alleen maar door beter eetpatroon en meer sporten :) Als je er maar achterstaat, kan je wel afvallen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>