Bizarre baby helemaal niet bizar, maar heel normaal!

Herinner je nog de berichten over de bizarre baby uit Nepal? De baby had grote uitstekende ogen en bijna geen nek. Zelf dacht ik eigenlijk dat het een grap was, maar deze baby heeft gewoon een ziekte: anencephalie. Deze ziekte komt best wel vaak voor, maar dit kind heeft er gewoon een ernstige vorm van…
Check hier mijn vorige bericht over de bizarre baby.

Het is een vorm van Spina Bifida, net als open ruggetje maar in dit
geval is de schedel niet gesloten en zijn dus de hersenen niet
gegroeid. Kindjes met deze ziekte zijn dan ook niet levensvatbaar. Als je op google zoekt op de naam anancephalie zie je meerdere baby´s met deze ziekte. Sommige mensen hebben veel verdriet aan deze ziekte, zoals bezoeker van deze site ,Wendy, die haar neefje verloor.

Lees ook:Tienermeisjes stelen ongeboren baby
Lees ook:Bizarre baby geboren in Nepal
Lees ook:Kijk in je brein
Lees ook:Baby mag blijven
Lees ook:Video: baby met drie armen!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Bizarre baby helemaal niet bizar, maar heel normaal!

 1. Wendy

  Lieve Magali,

  Ik heb geen idee hoe ik je kan bereiken dus dan maar hier. Ik wil je echt heel erg bedanken ! Je bent de eerste die een dergelijk bericht naplaatst. Ik vind het super van je ! Bedankt.

  Wendy

    /   Reply  / 
 2. Wendy

  Overigens is elke vorm van Anencephalie niet verenigbaar met leven. Dat houdt in dat de kindjes dood geboren worden, of slechts een paar uur leven.

  Wendy

    /   Reply  / 
 3. Magali

  ohhh dank je wel, vond het zo erg toen ik las dat jij je neefje bent verloren! toen ik zelf op internet ging zoeken naar de bizarre baby, las ik echt nog ergere reacties dan jij al op je weblog hebt neergezet. echt niet normaal!!! ALIEN dit, dat, ..Het is ook maar een baby met gevoel, net zoals alle baby´s..
  Groetjes Magali

    /   Reply  / 
 4. Anita van den Bergh

  Hallo lezers,

  Ik heb 16 jaar geleden na 7 maanden zwangerschap te horen gekregen dat mijn kindje anencephalie had en dus nooit zelfstandig zou kunnen ademen, dus leven.
  Een harde klap, als je 7 maanden zonder problemen zwanger bent geweest en al naar de bevalling hebt toegeleefd. Ik heb twee jaar later nog een kerngezonde zoon gekregen, na een sterk gecontroleerde zwangerschap met vruchtwaterpunctie en veelvuldige echo’s. Ik wens alle ouders, familieleden en anderen die in aanraking komen of zijn geweest met een geval van anencephalie alle sterkte toe. En… het zijn geen aliens of monsters, maar gewoon kindjes die helaas niet volledig ontwikkeld zijn tijdens de zwangerschap. Het is al moeilijk genoeg om zo’n kindje te dragen en op de wereld te moeten brengen, zonder dat ze ooit kunnen overleven, dus opmerkingen als monster en alien doen dan extra pijn.
  Het verdriet slijt, de herinnering blijft altijd.

  Anita

    /   Reply  / 
 5. Ingrid Knegt

  Hallo allemaal,
  Zelf ben ik afgelopen maandag ons tweede kindje verloren aan anencephalie. Ik was 13 weken zwanger en kreeg een extra echo met 12 weken, omdat de 10 weken echo niet heel duidelijk was…..en mis dus!!!! Omdat een kindje met deze stoornis niet buiten de baarmoeder zal kunnen leven, hebben mijn vriend en ik besloten de zwangerschap af te breken…..en dat is afgelopen maandag gebeurd……nu voel ik me heel leeg en alleen en zal ik me altijd af blijven vragen of ik ee goede keuze heb gemaakt……ons kindje leefde, maar toch had het geen kans……en dat is hard, heel hard……..dit gun je niemand……
  Liefs

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>