Man overleeft val van 4.572 meter

Dit zal vast wel de grootste nachtmerrie van een skydiver zijn: dat je parachute niet open gaat. De 25-jarige Britse Michael Holmes heeft dit meegemaakt en is waarschijnlijk een van de weinigen dat het avontuur kan navertellen. Hij viel naar beneden met 160 km per uur. De sprong omlaag van 4.572 meter heeft hij overleefd dankzij dikke braambessen.

Hij landde namelijk op een braambessenstruik. "Het leek een hele normale sprong, totdat mijn parachute op 1200 meter ineens niet openging", verklaart de skydiver. Toen zijn parachute op 300 meter nog steeds dicht was wist hij zeker dat hij de val niet zou overleven. Uiteindelijk heeft 'ie er een doorboorde long en een gebroken enkel aan overgehouden. Michael kan trouwens niet wachten om weer te springen.

Lees ook:Wie heeft parachute van Mike Brandt (Louis Talpe) gesaboteerd
Lees ook:Evil konijn wil dat hond 135 meter naar beneden valt
Lees ook:Wie wint finale Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans?
Lees ook:Waaghals Victor Kovats valt te pletter bij wingsuit springen
Lees ook:Ook meisje (16) overleeft val van Golden Gate Bridge

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Man overleeft val van 4.572 meter

 1. Loraco

  4.572 meter + braambessenstruik??!!

  Ja hoor……

    /   Reply  / 
 2. Dj-Chris

  Maak er maar 190 km per uur van. Z’n parachute was toch dicht. Het moet wel een hoge struik zijn geweest anders had ie het niet kunne overleven

    /   Reply  / 
 3. keeskooskaas

  Broodje aap…

  als je met 100km/u in het water valt, voelt dat net als beton. (spreek niet uit ervaring:)Laat staan hoe braambessen voelen als je er met 160km/u erop knalt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>