Kinderboek over lijnend tienermeisje

In verschillende landen is obesitas een groeiend probleem. Zacht gezegd hebben de mensen in de Westerse landen het gewoon goed, eten is er in overvloed en door ongezonde keuzes wordt men dik. Niet alleen volwassenen, ook jongeren en zelfs kinderen hebben hiermee te maken. Maar een boek voor kinderen over diëten, dat stuit nogal op wat weerstand.

Paul Kramer schreef het boek ‘Maggie goes on a Diet’ met als hoofdpersoon een 14-jarig meisje. Ze is klein en dik en wordt hiermee gepest. Het boek is bedoeld voor jongeren van 6 tot 12 jaar en laat zien hoe het jonge, onzekere meisje na het volgen van een streng dieet van pestobject verandert in een populaire meid vol zelfvertrouwen.

Het boek verschijnt pas rond oktober in de winkels maar nu al is er veel ophef over ontstaan. Jongeren van deze leeftijd zouden niet bezig moeten zijn met lijnen en kinderen voor wie dit boek bedoeld is hoeven helemaal niets te weten over afvallen, die moeten voornamelijk kind zijn en kunnen spelen, zo luidt het protest.

Wat vind jij? Te vroeg om te weten, of is het juist een speelse manier om jongeren met overgewicht te wijzen op mogelijke problemen?

Bron: Ilovebeautynews
Afbeelding: Ilovebeautynews

 

Lees ook:Twaalfjarige helpt moeder drugs dealen
Lees ook:Boek Joran van der Sloot is hier in april verkrijgbaar
Lees ook:Een stripboek vertelt jongeren over 9/11
Lees ook:Driekwart jongeren wil later kinderen
Lees ook:Prometheus begint eigen fonds voor jongerenliteratuur

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderboek over lijnend tienermeisje

  1. Robje

    Aah, overgewicht is natuurlijk niet goed voor kinderen, dus lijkt mij wel verstandig om er vroeg bij te zijn, zolang je maar niet geobsedeerd raakt met afvallen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>