GGD-alarm om bof en nekkramp bij studenten

Vandaag lezen we in de Telegraaf dat studenten door de GGD gewaarschuwd worden voor bof en nekkramp. Het besmettingsgevaar voor deze infectieziekten is vooral in de studentensteden Amsterdam, Nijmegen en Arnhem momenteel aanzienlijk. Vooral door speekseloverdracht kunnen studenten snel besmet raken.

Ben jij nog niet gevaccineerd tegen de bof, laat dit dan op korte termijn doen. Twijfel je neem dan contact op met het Regionale Coördinatie Programma, onderdeel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Daar kunnen ze direct controleren of je bent ingeënt of niet.

De bof begint meestal met koorts en een ontsteking van de speekselklier bij het oor waardoor een pijnlijke, dikke wang kan ontstaan, zo lezen we in het artikel. Complicaties van de bof zijn bijvoorbeeld een zaadbalontsteking, hersenvliesontsteking en gehoorverlies.

Lees ook:De bof is back?
Lees ook:Weer weinig meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Inenting, ja of nee?
Lees ook:Nepagenten stelen pinpas en pincode
Lees ook:Prik tegen baarmoederhalskanker: take two

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>