Blij met hoger eigen risico zorgverzekering

Verreweg de meeste mensen die voor 2013 hun vrijwillig eigen risico hebben opgehoogd, zijn hier zeer tevreden over. Deze groep geeft bovendien aan ook voor 2014 zijn eigen risico op te hogen. Dit blijkt uit onderzoek van het TROS-consumentenprogramma RADAR.

Net voor de jaarwisseling is het voor veel Nederlanders tijd om na te denken over hun zorgverzekering. Het eventueel ophogen van het vrijwillig eigen risico is daar onderdeel van. Voor RADAR was dit de aanleiding om te onderzoeken hoe tevreden men is over het ophogen van het eigen risico voor 2013 en wat de plannen voor 2014 zijn.

RADAR voerde het onderzoek uit middels een enquête onder zijn Testpanel. Die is ingevuld door ruim 64.000 leden. Wie zijn eigen risico vrijwillig ophoogt, ontvangt een korting van maximaal 300 euro op de jaarlijkse zorgpremie. Toch was hier voor het zorgjaar 2013 nog maar weinig animo voor.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 10 procent van het Testpanel het vrijwillig eigen risico voor 2013 heeft opgehoogd. Het verplicht eigen risico voor 2013 is 350 euro en dit bedrag kan met maximaal 500 euro worden opgehoogd, dus tot 850 euro.

Meer dan de helft (61,6 procent) heeft het eigen risico maximaal opgehoogd. Daarmee ontvangen deze mensen de maximale korting op de premie van hun zorgverzekering. Ruim 60 procent (61,2 procent) heeft het eigen risico voor 2013 opgehoogd, omdat de korting op de premie beviel en zij weinig zorgkosten verwachtten te maken.

Geen spijt van verhoging
Maar liefst 78,2 procent geeft aan geen spijt te hebben van het ophogen. Het maken van onverwachte zorgkosten was de voornaamste reden om wél spijt te hebben van het ophogen. Daarnaast geeft 56,3 procent aan nu al besloten te hebben het eigen risico in 2014 opnieuw op te hogen om een korting op de jaarlijkse zorgpremie te ontvangen. Een kwart (26 procent) twijfelt nog over het opnieuw ophogen van het eigen risico.

Aan het onderzoek deden 64.566 Testpanel-leden van RADAR mee. Het onderzoek vond plaats van 18 oktober tot 20 oktober 2013. Het Testpanel bestaat uit ruim 158.000 leden. Zij worden periodiek uitgenodigd voor online enquêtes.

Meer informatie: www.trosradar.nl.

Lees ook:Student verdient ruim 300 euro met zorgverzekering
Lees ook:Facebook neemt WhatsApp over; zorgen om gegevens
Lees ook:Student bespaart niet op zorgverzekering
Lees ook:Seksleven van jonge meiden staat er goed voor
Lees ook:Zonnebank enorm populair onder tienermeiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>