Gratis schoonmaakster bij studenten zorgverzekering

Een zorgverzekeraar mag studenten lokken met een gratis schoonmaakster. Dit blijkt uit een reactie van minister Schippers van Volksgezondheid na Kamervragen van de SP. De Friesland Zorgverzekeraar bood namelijk eind 2013 bij een studenten zorgverzekering een gratis schoonmaak van maximaal 3 uur. Volgens de minister valt dit onder een wervingsactiviteit, waarbij een verzekeraar vrij is met de invulling.

SP Kamerleden Leijten en Van Gerven stelden vragen over deze actie, aangezien veel ouderen hun thuiszorghulp dreigen kwijt te raken en dat de verzekeraar zorggeld gebruikt om studenten hun huishouding te laten doen. Hierop heeft de minister woensdag schriftelijk gereageerd: “Zorgverzekeraars proberen via reclames op radio en televisie en door het aanbieden van cadeaus verzekerden over te halen om over te stappen naar hun zorgverzekering. Het aanbieden van een gratis schoonmaak van maximaal 3 uur bij het overstappen naar De Friesland is een voorbeeld van een dergelijke wervingsactiviteit. Het is aan zorgverzekeraars om hun strategie te bepalen om meer verzekerden aan zich te binden. Zorgverzekeraars dienen hun zorgplicht na te komen. Zij kunnen echter zelf bepalen of en zo ja op welke manier zij reclame maken en hoeveel geld zij hieraan besteden.”

De Friesland is overigens niet de enige zorgverzekeraar die een wervingsactie heeft opgezet tijdens de afgelopen overstapperiode. Zeker tien andere verzekeraars hebben door middel van een korting, cashback of cadeau geprobeerd klanten voor zicht te winnen. Vooralsnog lijkt het er op dat het minder heeft gewerkt dan andere jaren. Zo zouden 900.000 Nederlanders van zorgverzekering hebben gewisseld eind 2013, ten opzichte van 1,2 miljoen het jaar daarvoor. Wel is de zorgpremie gedaald met gemiddeld 120 euro, dus was de drang om over te stappen minder.

Het is onbekend hoeveel studenten gebruik hebben gemaakt van de wervingsactie met 3 uur gratis schoonmaak. Op dit moment is het niet meer mogelijk om van zorgverzekering te wisselen voor 2014, aldus Zorgwijzer.nl.

Lees ook:Jongeren blijken erg onwetend over zorgverzekering
Lees ook:Jongeren kiezen voor goedkopere zorgverzekering
Lees ook:Interpolis beste studenten zorgverzekering
Lees ook:Jongeren wisselen snel van zorgverzekeraar
Lees ook:Student bespaart niet op zorgverzekering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>