Waarom kussen we? Onderzoek naar kusgedrag in NL

In opdracht van de nieuwe glossy De Liefde zijn bijna vijfhonderd Nederlanders ondervraagd over hun kusgedrag. De resultaten zijn verrassend. Zo heeft 22% van de heterovrouwen weleens met een andere vrouw gezoend, tegen 7% van alle mannen. En slechts 8% van de vrouwen zou met iemand naar bed gaan die ze niet hebben gekust, tegenover 40% van de mannen.

De uitkomsten van het onderzoek zijn te lezen in De Liefde, het eerste tijdschrift ter wereld dat geheel gewijd is aan liefdesrelaties. Vooral vrouwen hechten veel belang aan tongzoenen, zo laat het Grote Kusonderzoek in De Liefde zien. Zij knappen sneller af op een partner die niet lekker zoent, maar glijden ook sneller tussen de lakens na een hartstochtelijke kus. Volgens evolutionair psychologen helpt een stevige zoenpartij ons bij het kiezen van de juiste partner: de tongzoen is een selectie-instrument. En omdat vrouwen minder kinderen kunnen krijgen dan mannen, moeten zij kritischer zijn in hun partnerkeuze.

Meer opvallende feiten:
- 79% van de vrouwen en 67% van de mannen beschouwt zoenen met iemand anders als keihard vreemdgaan. Én een kwart dus niet!
- 88% van de vrouwen en 82% van de mannen zou voor geen goud een onbekende zoenen
- 62% van de homo- en biseksuelen ziet zoenen als opmaat tot seks, tegenover 45% van de hetero’s
- Een op de twintig Nederlandse koppels zoent nooit meer met elkaar

De eerste editie van De Liefde ligt in de winkel, en is ook verkrijgbaar via www.deliefdemagazine.nl.

Lees ook:Jongeren in actie Valentijnsdag; niet zoenen bij slechte adem
Lees ook:Wat weten mannen van cupmaten?
Lees ook:Ultiem zoenen met Bing uit GTST
Lees ook:Bejaarden dromen van vreemdgaan
Lees ook:Liefde gaat daadwerkelijk door de maag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>