Reiservaringen maken veel indruk bij eerste date

Ruim 40 procent van de Nederlanders onder de dertig vindt dat reizen iemand extra aantrekkelijk maakt tijdens een eerste date. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van online onderzoeksbureau Peil.nl, in opdracht van Expedia.nl, lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1600 Nederlanders.

Voor de oudere leeftijdscategorie blijken reisverhalen minder interessant. Mensen van boven de 50 heeft 16 procent van de mensen zich wel eens extra aangetrokken gevoeld tot iemand door zijn of haar interessante reisverhalen.

Reizen onderwerp bij eerste date
De reizen die iemand heeft gemaakt, zijn vaak onderwerp van gesprek tijdens een eerste date. Bij 65 procent van de Nederlanders onder de 30 komen de reizen die iemand gemaakt heeft, zeer waarschijnlijk of zeker aan bod tijdens de eerste date. Tussen de 30 en de 50 jaar ligt dit percentage zelfs op 68 procent.

Nederlanders zijn eerlijk over reiservaringen
Nederlanders zijn erg eerlijk en liegen zelden over reizen die ze gemaakt hebben om indruk te maken op een nieuwe potentiële partner. Mannen (7 procent) liegen wel vaker over de reizen die ze gemaakt hebben dan vrouwen (1 procent). Het gebrek aan mooie reisverhalen kan overigens wel een afknapper zijn bij een eerste date. Tien procent van de Nederlanders onder de dertig vindt het onaantrekkelijk als een potentiële partner nog nooit gereisd heeft. Ook een potentiële partner die alleen maar naar hele saaie bestemmingen reist, kan een minder goede indruk achterlaten (3 procent).

Karakter eigenschappen reizigers
De drie belangrijkste karaktereigenschappen die reizigers hebben volgens Nederlanders zijn: ‘avontuurlijk’ met 67 procent, ‘levensgenieters’ (57 procent) en de interesse die ze hebben in andere mensen en culturen (43 procent). Waar je zou verwachten dat reizigers vol spannende reisverhalen worden gezien als ‘dapper’, is dat opvallend genoeg niet het geval. Slechts 8 procent van de Nederlanders koppelt deze karaktereigenschap aan reizigers.

Lees ook:Humor belangrijker dan uiterlijk bij eerste date
Lees ook:Internet populairste plek om date te vinden
Lees ook:Nederlanders leren vaker online nieuwe mensen kennen
Lees ook:Werkantie: werken op vakantie, vrije tijd tijdens werktrip
Lees ook:Liefde gaat daadwerkelijk door de maag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>