Samenwonen blijkt niet goed voor seksleven

In het nieuwe SBS6 programma Ik ook van Jou komen dagelijks veel herkenbare relatiesituaties voor. Viva.nl deed naar aanleiding van deze nieuwe sketchshow onderzoek onder haar lezers om de onderwerpen uit Ik ook van Jou te checken met de realiteit. Uit het onderzoek, onder ruim 1500 vrouwelijke deelnemers, bleek dat de vrouwen sinds ze samenwonen minder vaak seks hebben.

Bij Ik ook van Jou volgen we vier stellen tijdens verschillende veranderingen in hun leven. Het jongste stel (gespeeld door Isis Cabolet en Tarikh Janssen) gaat net samenwonen, terwijl acteurs Marieke Westenenk en Leo Alkemade een stel spelen die net een baby hebben gehad en een druk sociaal leven leiden. Uit het onderzoek van Viva.nl bleek dat ‘een kind krijgen’ de grootste impact heeft binnen een relatie. Ook bleek dat vrouwen in een lange relatie dingen doen die ze vroeger nooit hadden verwacht te doen. Naar het toilet gaan met de deur open scoorde daarbij het hoogst. Op de keuzevraag ‘voor wie zou jij je partner wel willen inwisselen’, scoorde Jan Kooijman het hoogst.

Verder viel het op dat een hoop vrouwen zich ergeren aan de verdeling van huishoudelijke taken en ook rondslingerende was blijkt een gevoelig onderwerp.

Andere stellen en situaties uit Ik ook van Jou zijn een relatie waarbij een kind net het huis uit is (gespeeld door Ellen Pieters en Han Oldigs) en een gepensioneerd stel dat opeens continu samen is (gespeeld door Maarten Wansink en Lieneke le Roux). Vier verschillende generaties met allemaal situaties waarin de kijker zich kan herkennen of over zal verbazen. Ik ook van Jou is gebaseerd op het Franse Scènes de Ménages dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de kijkcijferhit van de Franse zender M6. De eerste aflevering van Ik ook van Jou is op 26 augustus 2013 om 19.30 uur te zien bij SBS6.

Ik ook van Jou
Iedere werkdag van 19.30 – 20.00 uur bij SBS6

Lees ook:Wie kiest beste partner: wij of de wetenschap?
Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd
Lees ook:Ontevreden over seks; eind van relatie komt in zicht
Lees ook:Cheat On Me: alles is geoorloofd in show Jan Kooijman
Lees ook:Valentijnsdag niet populair in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>