Internet populairste plek om date te vinden

53 procent van de Nederlandse singles heeft ooit een date gevonden via internet, wat internet de populairste plek maakt om een date te vinden. Dit staat tegenover de 51 procent van de Europese singles die via hun vrienden een date gevonden hebben. Deze resultaten komen voort uit LoveGeist, een grootschalig onderzoek wat in opdracht van Lexa.nl is uitgevoerd door TNS onder ruim 10.000 Europese singles.


Meer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse singles heeft ooit een date gevonden via het internet. In Nederland heeft 48 procent een date gehad met iemand tijdens het uitgaan en op de derde plek staat met 43 procent door middel van vrienden. Wanneer de singles gevraagd wordt ‘wat’ ze op internet de beste plek vinden, geeft 80 procent aan dat een online datingsite favoriet is. Slechts 26 procent vindt sociale netwerken als Facebook en Twitter de beste ontmoetingsplek.

Voor de hand liggende plekken als andermans bruiloft (4 procent) of tijdens een activiteit in de sportschool (9 procent) scoren verrassend slecht. De Nederlandse singles hebben ook geen vertrouwen in de eigen familie. Slechts 11% is ooit met de hulp van een familielid opzoek gegaan naar een potentiele date.

Daten met collega
Daten met een collega lijkt in eerste instantie misschien niet zo voor de hand liggend, toch geeft 81 procent van de Nederlandse singles aan wel open te staan voor een date met iemand van de werkvloer. Echter zit er wel een groot verschil tussen het aantal singles die er voor openstaan en de singles die daadwerkelijk op date zijn geweest. Slechts 30 procent zegt op de werkvloer gezocht te hebben naar een potentiele date.

“Fantaseren over een spannende collega of baas (a la Hugh Grant in Bridget Jones) doen wij allen graag, maar zoals met zoveel fantasieën pakt de realiteit meestal anders uit. Dit is vooral te wijten aan de sfeer op het werk die weinig uitnodigend is om op de romantische toer te gaan, daarbij loop je ook nog het risico dat de verhoudingen verstoord raken als de date toch op niets uitloopt. De meeste singles zoeken het dus iets verder van huis.” Aldus Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeut.

Interessant detail is dat in Zweden bijna de helft (41 procent) van de ondervraagde een keer een leuke avond met een collega heeft gehad. Zweden scoort hierin het hoogst van heel Europa.

Lees ook:Nederlandse single grootste kans op Duitse vakantieliefde
Lees ook:Zweetlucht ultieme afknapper eerste afspraakje
Lees ook:Eerste echte zonnestralen zetten aan tot daten
Lees ook:Single hoopt liefde te vinden tijdens Koninginnedag
Lees ook:Angst om kerst alleen te vieren stressfactor voor singles

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>