Nederlanders leren vaker online nieuwe mensen kennen

De manier waarop Nederlanders gebruik maken van social discovery sites lijkt te veranderen. Het daadwerkelijk ontmoeten van nieuwe contacten wordt daarbij steeds belangrijker. En dat zijn lang niet altijd dates, zo blijkt uit recent onderzoek van Twoo.

Twee derde van de 6.000 ondervraagde Nederlanders ontmoette al eens iemand in het echt na online kennis te hebben gemaakt. Hiermee is Nederland koploper in West-Europa wanneer het op ontmoeten van online contacten aankomt. In andere landen, waaronder België (60%), Frankrijk (51%), Duitsland (46%) en Engeland (26%) ligt dit percentage lager.

Een bar of café is het decor voor de overgrote meerderheid (66%) van die Nederlandse ontmoetingen. En heus niet alleen om de zenuwen te bedwingen met wat alcohol: ruim de helft kiest voor een kop koffie. Gaan wandelen staat op een opvallende derde plaats bij favoriete eerste ontmoetingen. Daarmee zeggen de Nederlanders de traditionele dinner date vaarwel, en gaan ze resoluut voor een meer ongedwongen manier van kennismaken.

Plezier hebben lijkt daarbij voorop te staan. 22% van de Nederlanders wil tijdens een eerste kennismaking gewoonweg een leuke avond hebben, 44% is op zoek naar vriendschap. Slechts 34% is uit op een romance met een mogelijke partner. De voornaamste reden om af te spreken is het plezierige online contact dat er aan vooraf ging.

Lees ook:Commercie en verplicht familiebezoek: feestdagen ergernis
Lees ook:ADV: Vrijwel alle Nederlandse jongeren ‘connected’
Lees ook:Te weinig ontmoetingsmogelijkheden voor homo- en transgenderjongeren
Lees ook:1 op 3 Nederlanders wil via Facebook nieuwe vrienden maken
Lees ook:Ali B en de Muziekkaravaan met Charly Luske

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>