Meeste singles depressief rondom de feestdagen

Single zijn met de feestdagen is doorgaans niet zo’n gelukkige combinatie. Bijna 70 procent heeft last van depressieve gevoelens en ruim de helft voelt zich oprecht eenzaam zonder vaste partner. Dit blijkt onder andere uit onderzoek van online magazine Singlessite dat 950 singles ondervroeg over single zijn tijdens de feestdagen.

De feestdagen staan voor velen in het teken van warmte, gezelligheid en samenzijn. De single is hier zich wel van bewust en gevoelens van depressiviteit spelen in de decembermaand vaker op dan anders. Zo voelt bijna de helft zich lichtelijk depressief, nog eens 19 procent behoorlijk depressief en 5 procent geeft aan serieus last te hebben van een depressie. Verder blijkt dat 10 procent van de alleenstaanden soms met de gedachte speelt zichzelf van het leven te beroven. Nog een 3 procent heeft deze gedachte zelfs geregeld. Men ziet overigens meer op tegen de jaarwisseling dan tegen de kerstdagen.

Omdat een vaste partner in hun leven ontbreekt, voelt 65 procent van de singles zich met de feestdagen oprecht eenzaam. Zo’n 34 procent van hen durft hier niet voor uit te komen en houdt dit daarom bewust geheim. Daarbij is ruim de helft van de singles in deze tijd van het jaar jaloers op mensen die wel een relatie hebben. Ruim een derde verlangt zelfs terug naar gelukkigere tijden met zijn of haar ex-partner. Op de vraag wat men het meest mist tijdens de feestdagen zijn de singles tamelijk eensgezind; er wordt het heftigst verlangd naar een nieuwe vaste partner.

De verleiding om meer moeite te doen en nog voor de feestdagen een nieuwe partner te vinden is dan ook niet zo vreemd. Singles zijn actiever op datingsites (25%), ze gaan vaker uit (11%) en bezoeken geregeld een speeddate-avond. Daarnaast zijn ze bewuster bezig hun kring met sociale contacten uit te breiden. Uiteindelijk brengen singles de kerstdagen voornamelijk bij familie (45%) en vrienden (9%) door. Opmerkelijk is wel dat bijna een kwart smoesjes verzint om onder het verplichte kerstdiner met de familie uit te komen. Met oudjaar blijft maar liefst 40% van de singles alleen thuis.

Lees ook:Angst om kerst alleen te vieren stressfactor voor singles
Lees ook:Een derde van de singles staat open voor vrije relatie
Lees ook:Nederlandse single grootste kans op Duitse vakantieliefde
Lees ook:Belgische single vergevingsgezinder dan Nederlandse
Lees ook:Internet populairste plek om date te vinden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>