Social media niet populair voor liefdesperikelen

Singles houden ontwikkelingen in hun liefdesleven het liefst verborgen op social media. Ondanks de populariteit van bijvoorbeeld Facebook en Twitter, wil een meerderheid van de singles geen details over hun liefdesleven bekendmaken op Facebook. Dit bleek uit recent onderzoek onder 1415 PARSHIP-leden.

Voor 84% van de respondenten is Facebook niet de plaats om je liefdesperikelen prijs te geven middels foto’s of posts. Zij gaven aan niets te voelen voor zoveel openheid op social media.

Zes op de tien respondenten vindt wel dat je op zijn minst met je nieuwe partner bevriend moet zijn op social media, mocht je een relatie krijgen. Echter, 40% vindt dan weer dat het daarbij moet blijven; zij vinden virtuele liefdesbekentenissen en uitingen niet gepast. Privacy is hier het toverwoord. Slechts 44% vindt dat de relatiestatus op Facebook aangepast moet worden, overeenkomstig met de actuele relatiestatus.

Vrienden met je ex?
Vier op de tien respondenten is bevriend met een ex op Facebook. Overigens betreft het hier meer mannen dan vrouwen (44% om 34%). Dat ze goede vrienden bleven werd het meest genoemd als reden. Ook een gemeenschappelijke vriendenkring is een reden om Facebook-vrienden te blijven; de kans bestaat immers dat je elkaar nog tegen gaat komen en dingen deelt.

Lees ook:Social media, de valkuilen en voordelen
Lees ook:Jongeren op social media verslavingsgevoelig
Lees ook:Ouders en jongeren geen ‘vrienden’ op sociale media
Lees ook:Social media battle Tweet Fighter op Amsterdam Centraal
Lees ook:Ouders, Facebook en privacy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>