Prometheus begint eigen fonds voor jongerenliteratuur

Foto: Privébezit

Meer jongeren met hun neus in de boeken. Het is de wens van uitgeverij Prometheus. En om de jongeren daarbij te helpen richten zij een speciaal fonds op, Prometheus Young Adult (PYA).

Kinderboeken zijn net iets te kinderachtig en voorspelbaar, volwassen literatuur te zwijmelig, langdradig of zwaar op de maag. Jongeren die een leuk boek willen lezen weten amper waar ze het moeten zoeken. Voor deze jongeren is PYA een uitkomst. De Young Adult boeken zijn namelijk perfect voor deze doelgroep.

Het eerste boek in de reeks is al bekend namelijk: ‘De belevenissen van een muurbloemvan Stephen Chbosky. Een boek over de tiener Charlie die op zijn eigen manier om probeert te gaan met de situaties die hij in zijn leven voorgeschoteld krijgt. Dates, familiedrama’s seks en drugs, Charlie vertelt op zijn geheel eigen wijze hoe hij hiermee omgaat.

Bron: PZC

Lees ook:Lees de belevenissen van een muurbloem
Lees ook:Readz: Facebook-pagina voor jongeren die graag lezen
Lees ook:Gevangen in een machtsspel
Lees ook:Jouw boekenkast op Hyves
Lees ook:Kille woede is de nieuwe young adult-sensatie uit Amerika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>