Scholieren kiezen winnaar De Inktaap 2011

Foto: Privébezit

Schrijver Bernard Dewulf mag zich een gezegend mens noemen. Na het ontvangen van de Libris Literatuur Prijs voor zijn verzamelde columns ‘Kleine dagen’ ontving hij vandaag de stem van vele jongeren. Door 2.500 Nederlandse scholieren werd deze schrijver bekroond met De Inktaap!

In de verkiezing voor De Inktaap spelen de jongeren een grote rol. Zij bepalen de winnaar van een van de grote prijzen op Nederlands taalgebied. De genomineerden waren: ‘Kleine dagen’ van Bernard Dewulf (Libris Literatuur Prijs), ‘Godenslaap’ van Erwin Mortier (AKO Literatuurprijs) en ‘’s Nachts komen de vossen’ van Cees Nooteboom (winnaar Gouden Uil).

De columns waarin Dewulf het vaderschap ervaart kwamen bij de jonge lezers het best aan, Dewulf won hiermee de tiende editie van de door de Nederlandse Taalunie georganiseerde verkiezing.

Bron: De Standaard

Lees ook:Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren 2013
Lees ook:Aqua Mundo Zwembad van het Jaar volgens publiek
Lees ook:DJ Luke Boerdam (11, Wapenveld) wint Cappies Award 2012
Lees ook:Wat is de beste digitale zender van 2012?
Lees ook:Wat is de beste digitale zender van 2013?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>