Leer de vrouwen ein-de-lijk beter kennen…

‘Vrouwen! Begrijpen zal ik ze nooit!’ het is een uitroep die veel mannen herkenbaar in de oren klinkt. Het ene moment wil ze dat je je gevoelens toont, het andere moment moet je haar rots in de branding zijn. Waarom zeggen vrouwen niet gewoon wat ze denken? Waarom zeuren ze zo en waarom gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet? Wat is dat toch met vrouwen en hun obsessie voor hun uiterlijk?  

Het antwoord op deze én meer vragen wordt gegeven door datingexpert Rhijja Jansen. Zij leert je vrouwen nu eindelijk te begrijpen en geeft inzicht in het brein, lichaam en het gedrag van de vrouw. Niet alleen is dit boek ideaal voor de mannen onder ons die de vrouw ein-de-lijk beter willen leren kennen, ook voor vrouwen is het een echte eye-opener.

Rhijja Jansen is freelance journalist voor onder andere Viva en Metro. Ze schreef eerder het succesvolle Mannen!‘ Waarom hij doet wat hij doet en Eerste hulp bij liefdesverdriet. Daarnaast treedt ze regelmatig op als datingexpert in de media, zoals op Radio 538 in Ruuddewild.nl. Rhijja Jansen is de geschikte persoon om ons glashelder uit te leggen waarom een vrouw doet wat ze doet, waarom ze denkt wat ze denkt en waarom ze zich gedraagt zoals ze zich gedraagt.  Deze uitleg biedt zij dan ook uitstekend in het overzichtelijke boek vol humor en praktische informatie: ‘Vrouwen!’, een must-read voor elke man én vrouw!

Vaak ligt het antwoord op de vele vragen bij de hormonen van de vrouwen. Ook lezen we veel over gevoeligheid, van nature blijkt de vrouw dit eenmaal vele malen erger te zijn dan de man. Dit beschreef Rijja Jansen dan ook met een  mooi voorbeeld in het boek; ‘’Toen Kelly van Big Brother een man was, deed liefdesverdriet haar naar eigen zeggen niet zoveel. Maar zodra de vrouwelijke hormonen werden ingespoten, transformeerde ze in een ware Bridget Jones en kon ze met een gebroken hart huilend en gedesoriënteerd over de hei strompelen, terwijl in haar hoofd ‘All by myself’ op de repeat stond.’’ De humor en herkenbare fragmenten zorgen ervoor dat je hardop lachend de interessante weetjes over vrouwen in een sneltreinvaart opneemt. Zo ook in het volgende voorbeeld:  ‘’Ze blijft ermee hangen tussen de keien van de binnenstad, krijgt gemene wondjes op haar hielen, haar tenen raken gebutst doordat die constant tegen de schoenenneuzen duwen, ze wankelt tijdens het lopen, krijgt last van haar rug en dan heeft ze het nog niet eens over de bal van haar die helse pijnen doorstaat omdat haar hele lijf erop steunt… En toch blijft ze erop lopen: hoge hakken.’’ In Vrouwen! lees je onder andere waarom de vrouw de mysterieuze high heels draagt.

De hoofdstukken van het boek zijn onderverdeeld in de categorieën psyche, lichaam, liefde en seks. Op deze manier leer je verschillende kanten van de vrouw beter kennen. ‘Want hoe is het mogelijk dat vrouwen een hoeveelheid tranen kunnen uitstorten waar de Dode Zee qua zoutpercentage nog een puntje aan kan zuigen? En waarom lijkt een wc het vrouwelijk eigendom, waarvan de heren allang blij mogen zijn dat ze ‘m mogen gebruiken?’ Rhijja Jansen weet op 66 prangende vragen antwoord te geven in slechts 160 pagina’s. Helaas bevat het boek enkele taalfoutjes, waaronder op de flaptekst. Deze handleiding over vrouwen, voorzien van sterke voorbeelden waarin je je goed kunt verplaatsen, is toch echt onmisbaar en hoort op elk nachtkastje thuis.  Het beeld van de vrouw als onbegrijpelijk en gecompliceerd wezen behoort dankzij dit boek namelijk tot de verleden tijd.

Klik op de titel om het boek meteen bij Bol.com te bestellen: Vrouwen!.

Tekst: Dagmar Boer

Lees ook:Help! Ik ben verliefd – datingexpert Rhijja Jansen helpt je
Lees ook:“Wat zei je ook alweer, schat?”
Lees ook:Truth or Dare: durf jij mee te spelen? Win @jongerenblog!
Lees ook:Ademen en 115 worden
Lees ook:Jonge vrouw overlijdt na ongeluk snelweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>