Heb jij je Woord van het Jaar 2013 al doorgegeven

De zoektocht naar hét Van Dale Woord van het Jaar 2013 is gestart. De verkiezing begint met het verzamelen van nieuwe woorden. Van Dale is nieuwsgierig naar wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van 2013 vinden en roept het publiek op om nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen. Nieuwe woorden insturen kan t/m 25 november 2013.

De ingezonden woorden moeten ontstaan zijn in 2013. Van alle ingezonden nieuwe woorden maakt Van Dale shortlists in vijf categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Bovendien maakt Van Dale een shortlist van 10 woorden die door Van Dale zelf genomineerd worden.

Van 26 november t/m 16 december kan er gestemd worden om per categorie een winnaar te bepalen en om hét Van Dale Woord van het Jaar 2013 te kiezen.
Op dinsdag 17 december 2013 worden de winnende woorden per categorie en hét Van Dale Woord van het Jaar bekendgemaakt.

www.woordvanhetjaar.nl

Lees ook:Wat wordt het Woord van het Jaar in jongerentaal
Lees ook:Wat is jouw nieuwe woord van 2011?
Lees ook:Jongerentaal: Angrybirden, booslim, trollen, whappen, yolo
Lees ook:Whappen, yolo, trollen Jongerentaal van het Jaar 2012
Lees ook:Lokprofiel, planking of zoggen jongerenwoord van het jaar?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>