Bloedstollend spannend waargebeurd verhaal

Lotte Boot, de schrijfster van Smiley, laat in haar boek de keiharde, wrede wereld van bendeleden zien. Het waargebeurde verhaal gaat over het harde leven van Julia (Brenda Paz). Het young adult-boek laat zien hoe hard en zwaar het leven van sommige jongeren kan zijn. Je wordt letterlijk meegesleurd in het boek door de spannende wijze waarop het geschreven is.

Het veertienjarige, Mexicaanse meisje Julia is onlangs naar Amerika verhuisd met haar vader en haar jongere broertje. Op school ontmoet zij een meisje genaamd Ana. Ana brengt Julia in contact met haar medebendeleden van MS-11 (in het echt MS-13), een van de wreedste gangs uit Amerika. Zo leert zij de lokale bendeleider Dante kennen, waar zij verliefd op wordt. Julia, Ana, Dante en de rest van MS-11 spreken veel af. Ze hangen vaak samen op straat, vieren feestjes, maar doen ook de minder leuke dingen, zoals stelen en vechten.

Om lid te worden van de bende moet je eerst worden ingejumpt. Julia krijgt de keuze om met vijf homeboys naar bed te gaan of om in elkaar geslagen te worden. Ze kiest voor het laatste en wordt elf seconden lang geslagen. Als Julia eenmaal is ingejumpt, begint het echte leven als lid van de StreetMaffia. Zo ziet ze hoe de chavalas (rivaliserende bendeleden) worden bedreigd, in elkaar worden geslagen en zelfs worden vermoord. Wanneer onschuldige kinderen erbij worden betrokken besluit Julia uit de bende te stappen. Zo besluit ze de FBI te helpen met haar uitstekende geheugen. Ze vertelt in detail over de bende, wat ze doen, wie ze zijn en hoe ze alles doen. In ruil daarvoor krijgt Julia een nieuwe identiteit in een andere, veilige plaats. Wanneer Julia zwanger raakt na een onenightstand, wil ze het toch delen met Ana. Was het wel verstandig om weer contact op te nemen met de bendeleden?

Lotte Boot beschrijft in haar boek heel precies hoe alles gebeurt. Ook maakt ze veel gebruik van details. Hierdoor lijkt het alsof je zelf in het verhaal zit. Je wordt er zo in mee gesleurd dat je door moet blijven lezen. Het is niet alleen een spannend boek om te lezen, het laat de lezers ook zien hoe het leven ook kan zijn.

Bestel dit boek meteen bij Bol.com: Smiley

Tekst: Shanti Titus

Lees ook:Huurmoordenares van 13 jaar opgepakt
Lees ook:Meisje vermoordt biddende vader
Lees ook:Geheime dienst komt meisje halen omdat ze Bush dood wenst
Lees ook:Tumor van zeven kilo is verwijderd
Lees ook:Tiener in coma mee op schoolreisje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>