Selfie, twerken, phubben en gameboyrug

Selfie is met 32% van de stemmen winnaar geworden van de Woord van het jaar 2013 verkiezing. Socialbesitas en sletvrees zijn respectievelijk de nummer twee en drie. In de categorie jongerentaal heeft twerken gewonnen van phubben en gameboyrug.

In België komt selfie vandaag ook als winnaar uit de bus als het Woord van het Jaar 2013. Eerder al werd selfie door de Britse Oxford University Press gekozen tot Engels woord van het jaar. Definitie van selfie: fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite.

Lees ook:Emma Watson weer in de schoolbanken
Lees ook:Yolo, trollen en weblief Vlaamse jongerentaal 2012
Lees ook:Argus wint Junior Inktspotprijs 2011
Lees ook:Vijf Nederlandse universiteiten bij honderd beste ter wereld
Lees ook:Wat wordt het Woord van het Jaar in jongerentaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>