Zeg maar dag tegen je privacy

Zoek naar je naam in Google en dan kan het zijn dat je op je eigen Hyves-profiel terecht komt. Niet echt relaxed dus. Bij Facebook (de soort van Amerikaanse versie van Hyves) is dat niet mogelijk. Je kunt alleen profielen bekijken van mensen die in je eigen netwerk zitten. Je kunt dus aangesloten zijn bij het netwerk 'Hogeschool Utrecht' of 'Amsterdam' en dan kun je alleen profielen bekijken van studenten van de HU of inwoners van Amsterdam. Maar dit gaat nu veranderen!

Facebook-profielen zijn namelijk binnenkort ook te vinden via zoekmachines zoals Google. Je krijgt een naam en foto te zien en kunt daarnaast een bericht versturen. 

Facebook wil waarschijnlijk meer leden en extra bezoekers. De netwerksite hoopt zogenaamd dat mensen zo makkelijker anderen kunnen opzoeken op het internet. Deskundigen zijn bang dat er misbruik van wordt gemaakt; denk maar aan marketingcampagnes. Daarnaast kan iedereen je krabbels lezen. Dat blijft toch persoonlijke informatie!

Lees ook:1 op 3 Nederlanders wil via Facebook nieuwe vrienden maken
Lees ook:StemWijzer 2012 online; kiesadvies voor 12 september
Lees ook:Een derde studenten solliciteert via social media
Lees ook:Social media op mobiel; besteden we minimaal een uur aan
Lees ook:Vind jezelf op Google Maps

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>