Britse jongeren op Facebook kunnen alarm slaan

De alarmknop op Facebook is een feit. Tenminste, voor Britse gebruikers. Iedereen met een Facebook-profiel kan de paniekknop installeren en hiermee verdachte personen of rare handelingen op Facebook direct melden.

De knop op Facebook is een idee van Child Exploitation and Online Protection Centre (CEOP) en moet ervoor zorgen dat online community’s een stuk veiliger worden. Zowel voor jonge gebruikers als ouders moet de knop rust geven.

Alle jongeren tussen de 13 en 18 jaar krijgen de applicatie voor de alarmknop aangeboden op hun profiel. Wanneer zij de knop installeren krijgen ze extra informatie over het gebruik van de alarmknop en over algemeen veilig netwerken.

Dat is namelijk niet altijd zonder risico. Op internet kan iedereen zich anders voordoen dan ze zijn. Zo is het al eens voorgekomen dat een man zich op Facebook voordeed als tiener en zo de 17-jarige Britse Ashleigh Hall ontvoerde, verkrachtte en vermoordde. Vandaar dat Facebook maatregelen neemt.

Of de rest van Europa ook zo’n alarmknop krijgt is nog onbekend.

Moet er in Nederland ook een paniekknop komen, of is dat niet nodig? Laat het weten!

Bron: HBVL.be

Lees ook:Alarmknop op netwerksites
Lees ook:Facebook wil af van leeftijdsgrens
Lees ook:ADV: Vrijwel alle Nederlandse jongeren ‘connected’
Lees ook:1 op 3 Nederlanders wil via Facebook nieuwe vrienden maken
Lees ook:Foto’s van jou en je Facebook-vrienden in één boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>