Facebook wil af van leeftijdsgrens

Een profiel bijhouden op Facebook, dat is echt hoogstaande kunst, dat kan niet iedereen. Je zou het haast denken. In de VS is er namelijk een leeftijdsgrens waarop je gebruik mag maken van Facebook. Ben je onder de 13 jaar, dan is een profiel nog niet toegestaan.

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook wil af van deze leeftijdsgrens. Volgens hem kan je niet vroeg genoeg beginnen om jongeren de sociale media te laten ontdekken. Hoe jonger, hoe beter zelfs. Maar in 1998 werd de leeftijdsgrens ingesteld en sinds deze van kracht is zal Facebook deze moeten bewaken.

Het is goed mogelijk dat het in de toekomst wel eens gaat veranderen. Zuckerberg is van plan zich tegen de leeftijdsgrens te keren en hoopt de wet te kunnen veranderen.

Natuurlijk is het lastig om na te gaan of iedere gebruiker van Facebook daadwerkelijk  boven de 13 jaar is. Online liegen over je leeftijd kan natuurlijk altijd nog en Amerikaanse consumentenbureaus schatten dat van de 600 miljoen gebruikers, 7,5 miljoen onder de 13 jaar is. Gebruikers die weten dat iemand eigenlijk jonger is dan hij of zij op Facebook beweert kunnen dit wel rapporteren.

Bron: NU.nl
Foto: Facebook.com

Lees ook:Foto’s van jou en je Facebook-vrienden in één boek
Lees ook:Britse jongeren op Facebook kunnen alarm slaan
Lees ook:Een derde studenten solliciteert via social media
Lees ook:Alarmknop op netwerksites
Lees ook:1 op 3 Nederlanders wil via Facebook nieuwe vrienden maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>