Help, ik ben leraar! Ontmoet Peter Hoefnagels

Heb jij de docudrama ‘Hoefnagels. Help, ik ben leraar’ al gezien? Deze serie wordt iedere zondag om 18.50 uur uitgezonden op Nederland 2 bij de NTR. Wat ons betreft is het echt een must see.

Hoefnagels zoekt grenzen op waar een ‘normale’ leraar dit zal laten. Hij daagt de leerlingen uit en is uitgesproken in zijn aanpak. De ene leerling loopt met hem weg, de andere leerling zit liever achterin zijn klas. In de docentenkamer is zijn manier van lesgeven geregeld voer voor discussie. De serie, met een 4 vmbo klas in de hoofdrol, verkent hoe ver je kunt gaan om leerlingen te raken en te inspireren.

Hoe ga je om met lastige pubers? Hoe maak je moeilijke onderwerpen bespreekbaar? Hoe houd je de aandacht van de leerlingen vast? Humor, uitdaging, confronteren…  Peter Hoefnagels, die gespeeld wordt door Marco van Es, schuwt het allemaal niet. Thema’s als homoseksualiteit, pesten of schoolverlaters worden door hem op geheel eigen wijze behandeld. Hij hangt een controversiële poster op in de klas om het thema homoseksualiteit aan de orde te stellen. Hij gebruikt moderne methodes zoals het omdraaien van de stoel uit The Voice om ze te prikkelen. Hoe zullen zijn leerlingen hierop reageren?

De klas is een samengestelde groep leerlingen die veelal uit achterstandswijken komen. Allen hebben auditie hebben gedaan voor de serie. Anderhalf jaar zijn de makers bezig geweest om van de klas een homogene groep te maken en de leerlingen te leren authentiek te spelen. 

Wil je de eerste afleveringen (nogmaals) bekijken, klik dan hier.

Lees ook:Leraar aangehouden na conflict met leerling
Lees ook:Klas wint kaartjes voor bad Teacher, 15-jarige winnaar geschorst
Lees ook:Leraar prikt 18 leerlingen met dezelfde naald voor test
Lees ook:Tieners seksen tijdens de les
Lees ook:Plasje voor de leraar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>