Hema verkoopt alcohol aan 14-jarige voor Filemon Wesselink

Foto: BNN/RVDA

In een nieuwe aflevering van De Week Van Filemon stuurt presentator Filemon Wesselink een dertien- en veertienjarige de stad in om alcohol te scoren bij de plaatselijke slijterijen en supermarkten. Sinds 2013 geldt er de zoveelste aangepaste alcoholwet waardoor de regels voor de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 16 nog strenger zijn geworden. In de nieuwe wet staat dat de burgemeester alcoholverkoop in slijterijen en supermarkten tijdelijk mag verbieden als deze drie keer de leeftijdsgrenzen overtreden.

Reden voor Filemon om een straat in Amsterdam te onderwerpen aan een veldonderzoek. Bij een Hema-vestiging en een plaatselijke slijterij was het raak en kon een minderjarige consument eenvoudig aan een fles wijn en sherry komen.

Al eerder lieten media weten dat gemeenten niet klaar blijken te zijn voor deze wetswijziging en De Week Van Filemon laat zien dat ook sommige winkeliers het verplicht legitimeren nog niet in hun systeem hebben zitten. Hema-woordvoerster Judy op ‘t Veld: “We kunnen op dit moment niet achterhalen hoe het precies is gegaan. Het kan zijn dat de betreffende medewerker niet op de hoogte was. Dit neemt niet weg dat het niet had mogen gebeuren. Als er dingen veranderen in de wetgeving melden we dit altijd op ons intranet-systeem. We zullen het nu nogmaals onder de aandacht van ons personeel brengen. Ook op andere manieren, zoals bijvoorbeeld middels een interne nieuwsbrief.”

De Week Van Filemon is dinsdag 8 januari om 21.50 uur te zien bij BNN op 3.

Lees ook:Supermarkten leren het nooit
Lees ook:Winkels negeren alcoholverbod jongeren
Lees ook:Filemon Wesselink gaat De Overnachting presenteren
Lees ook:Alcohol de schappen uit?
Lees ook:Filemon Wesselink trapt in blinde paniek deur in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>