Gevolgen van pesten vanavond in EenVandaag

Pesten is van alle tijden, maar de laatste maanden wordt er veel over gesproken. De aanleiding is een aantal zelfmoorden van jongeren die aangaven dat ze zich van het leven beroofden omdat ze gepest werden.

Deze week is het de week tegen het pesten. Begin november plaatsten de ouders van Tim Ribberink een rouwadvertentie in de krant met de afscheidsbrief van hun zoon. In de afscheidsbrief schreef Tim dat hij zijn hele leven gepest en getreiterd was.

In maart 2012 pleegde Livia uit Pijnacker zelfmoord omdat zij gepest werd. Het laatste twitterbericht dat zij schreef was: “Ik hield van jullie echt maar het is te laat! Doeg xx”. In de uitzending vertellen de ouders van Livia hun verhaal. Zij willen dat de politiek meer acties onderneemt om het pesten te stoppen.

Daarnaast presenteert Gijs Rademaker de uitslag van een onderzoek onder ruim zevenhonderd jongeren die worden of werden gepest. Hoe gaan scholen om met pesten en wat zijn verbeterpunten?

Nederland 1 – 18.15 uur

Lees ook:Tim Ribberink pleegt zelfmoord na jaren gepest te zijn
Lees ook:Tim Hofman en Arie Boomsma zeggen Dag Tegen Pesten
Lees ook:Pesters mogen niet vrijuit gaan
Lees ook:Leraren doen te weinig aan pesten, ook bij Tim Ribberink
Lees ook:Niet alleen jongeren, ook ouders lijden onder cyberpesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>