Jonge jihadist vertelt vanavond zijn verhaal bij De Vijfde Dag

De AIVD waarschuwt al maanden voor Nederlandse jongeren die als jihadist naar Syrië reizen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) spreekt inmiddels van een kleine honderd. Vorige week kwam het bericht naar buiten dat er mogelijk al meerdere Nederlanders zijn omgekomen in Syrië. Vanavond in De Vijfde Dag vertelt voor het eerst een van deze jongeren zijn verhaal voor de camera, vlak voor zijn vertrek naar Syrië.

Twee jaar geleden bekeerde deze Nederlandse jongen zich tot de Islam en radicaliseerde snel. Hij vertelt over zijn voorbereidingen, zijn motivatie en over zijn familie die hij pas na zijn vertrek via een DVD inlicht over zijn plannen. Inmiddels is hij vertrokken naar Syrië. 

’Rogier’ vertelt in de DVD die hij achterliet aan zijn ouders: ‘dit bericht betekent dat ik niet meer in Nederland ben. Dat ik aan de roep die ik van Allah, die God heeft geopenbaard in de Koran, dat ik daar gehoor aan heb gegeven… Laat de mensen maar praten, wat ze ook zullen zeggen. Vergeet niet dat de mensen die dat zeggen zelf te laf zijn om dingen te veranderen in hun leven.’

De Vijfde Dag, 20.25 uur, Nederland 2

Lees ook:BNN special over Nederlandse Jihadstrijders
Lees ook:Nederland telt bijna 1.800 jeugdbendes
Lees ook:Veel Nederlandse jongeren als jihadstrijder naar Syrië
Lees ook:Evander Sno openhartig over hartstilstand in Hand van God
Lees ook:Sara ‘viert’ verjaardag in Syrische Ambassade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>