Verwende jongeren gekoppeld aan zieke leeftijdsgenoot

De hitfilm ‘Intouchables’ werd in 2012 in veel landen een ongekend succes en was in Nederland zelfs de meest bezochte Franse film van de afgelopen decennia. Het gegeven in deze film, het ontstaan van een hechte vriendschap tussen een verlamde zakenman en een verpleger uit een achterstandswijk, is de basis voor het nieuwe RTL 5-programma ‘Het Zal Me Een Rotzorg Zijn’. Mensen die alles willen maar niets kunnen, worden als buddy gekoppeld aan mensen die alles kunnen maar niets willen. Vanaf donderdag 24 oktober staat wekelijks een koppel centraal.

De jongere heeft een criminele achtergrond, is erg verwend of weet gewoonweg niet wat te doen met zijn of haar leven. De zorgbehoevende is van dezelfde leeftijd en heeft door een ongeluk of slopende ziekte nog maar weinig kwaliteit van leven. Zij zijn aan huis gekluisterd en afhankelijk van 24 uur zorg. De jongere ‘nietsnut’ gaat een periode als echte verzorger in huis wonen bij de zorgbehoevende. Een heftige, leerzame periode, waarin de twee hoe dan ook een band opbouwen. Ook ondernemen ze met elkaar activiteiten die de zorgbehoevende jongere erg leuk vindt, maar zonder buddy niet kan doen.

In de eerste aflevering staan Mike en Silfred centraal. Silfred is een werkloze über gay wiens leven bestaat uit feesten, zuipen en seks. Verantwoordelijkheid heeft hij niet en zorgen voor iemand met een handicap ziet hij totaal niet zitten. Hij vindt ze vies en eng en loopt er het liefst met een grote boog omheen. Mike is spastisch en zit daarom in een rolstoel. Hij zit niet letterlijk stil, want hij heeft maar liefst drie (vrijwilligers)banen. Mike is ook homoseksueel maar het is erg moeilijk voor hem om uit de kast te komen. Silfred zal Mike van top tot teen moeten verzorgen. Gaat dit hem lukken?

Deze en andere duo’s zijn in ‘Het Zal Me Een Rotzorg Zijn’ gekoppeld aan elkaar, waarbij de buddy een periode voor de hulpbehoevende zorgt. Aan het einde van de zorgperiode is de vraag: wil de jongere meer betekenis aan zijn of haar leven geven en nog langer buddy blijven?

Vanaf 24 oktober, wekelijks op donderdag tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 5.

Lees ook:Jongerenblog kijkt Het Zal Me Een Rotzorg Zijn
Lees ook:Scoor een Suikeroom of tante; daten met vergoeding
Lees ook:Jongere generaties vinden pensioenstelsel oneerlijk
Lees ook:De Mini Buddies Speakers laten van zich horen
Lees ook:Vlaamse artsen willen euthanasie voor jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>