Jongerenblog kijkt Welkom bij de Kamara’s

Zitten jullie er klaar voor? Vanavond start SBS6 met ‘Welkom bij de Kamara’s. Kristina Arts heeft voor Jongerenblog de eerste aflevering alvast bekeken. Is het programma de moeite waard om voor thuis te blijven? Ontdek het:

Er is al een hoop geschreven over deze serie waarin negen bekende Nederlanders zijn afgereisd naar Namibië om te ervaren hoe het is om drie weken te leven als een echte stam. Dat dachten ze in ieder geval. Aan de Damarastam (die echt bestaat) zijn 6 acteurs toegevoegd, en de naam van de stam is veranderd in Kamara. De BN’ers weten niet dat het allemaal opgezet is, en dat de rituelen die ze moeten uitvoeren allemaal verzonnen zijn. Terwijl de BN’ers in armoede leven en bijna niks te eten krijgen, krijgen de acteurs de lekkerste maaltijden.

De acteurs nemen risico door veel op te trekken met de ‘Nederlandse stam’. Het zou zo kunnen zijn dat ze in de lach schieten, of zichzelf verraden door ineens Nederlands te spreken. De verzonnen Afrikaanse taal kwam echt over en de ondertiteling zorgt voor hilarische televisie. De BN’ers merkten zelf niet dat er maar wat gezegd werd.

De bekende Nederlanders willen geen ruzie krijgen met de Afrikaanse stam. Dus iedereen doet wat de stamhoofd hen opgedraagt, vaak met tegenzin van de vrouwen. Terwijl de mannen bijna niks hoeven te doen, worden de vrouwen keihard aan het werk gezet. Wat voor verschillende irritaties zorgt.

Leven in de rimboe is niet niks voor mensen die bijna alleen maar luxe zijn gewend. Gelukkig heeft model Sylvia Geersen ervoor gezorgd dat ze van tyraps tot een waterkoker heeft meegebracht. Het is mooi om te zien hoe zij probeert te overleven in de jungle, terwijl Christina Curry bijvoorbeeld, zich gelijk heeft aangepast.

Welkom bij de Kamara’s is zeker een programma wat de moeite waard is om te kijken. Er is bijna geen moment dat niet grappig is. Ik zou er zelf ook zeker in zijn getrapt. Je denkt er niet over na dat dit allemaal verzonnen is. Het programma is zeker goed opgezet, hoewel de voorbereiding van de acteurs af en toe wat beter had gekund.

Wat de BN’ers er zelf van vonden? Christina Curry en Dave Roelvink vertellen op Meiden.blog.nl meer over hun deelname.

Vanavond om 21:00 bij SBS6.

Lees ook:Jongeren met Downsydroom nemen BN’ers in de maling
Lees ook:Nieuwe programmering SBS
Lees ook:Nieuwe soap Malaika op RTL 5; @Jongerenblog zag ‘m al
Lees ook:Samenwonen blijkt niet goed voor seksleven
Lees ook:Jongerenblog bij première Iron Man 3; zijn onze BN’ers helden?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>