Jongerenblog kijkt nieuwe dramaserie Zusjes

De nieuwe dramaserie Zusjes wordt  zo om 18.55 op Nederland 3 uitgezonden. Dit is een negendelige serie over opgroeiende zusjes, die met – en zonder – elkaar vorm proberen te geven aan hun eigen leven terwijl hun ouders de grip steeds meer lijken te verliezen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Blogger Marjolein de Wit heeft ‘m alvast bekeken. Is het de moeite waard?

Klik hier om interviews met de hoofdrolspeelsters te lezen.

Je kan je zus intens haten en tegelijkertijd onvoorwaardelijk van haar houden. Dat geldt ook voor de zusjes Mitzi (18) en Eefje Evers (17) die om praktische redenen samen op kamers gaan in Amsterdam. De twee zusjes verschillen totaal van elkaar. De rebelse Eefje (Chloé Leenheer) verheugt zich op een leven zonder de bemoeizucht van haar ouders. Haar ijverige en bedachtzame zus Mitzi (Charlie Chan Dagelet), heeft echter wel zin in haar nieuwe studie. Ondanks de verschillende karakters, steunen de zusjes elkaar door dik en dun, want onvoorwaardelijke liefde staat centraal.

Chloé Leenheer zet dit karakter ijzersterk neer. Ze moet zichzelf volledig laten gaan tijdens de heftige scènes waarin Eefje totaal ontspoort en dat doet ze. Hierdoor zijn haar acteerprestaties zeer geloofwaardig. Het is choquerend hoe ver Eefje van haar omgeving kan afdwalen, maar het laat wel zien dat jongeren erg met zichzelf in de knoop kunnen zitten.

Omdat met Micky alles goed lijkt te gaan, schenken haar ouders amper aandacht aan haar. Toch behoudt ze haar lieve karakter, ze wil haar zusje in elke situatie helpen, hoewel ze soms uit paniek niet meer weet hoe ze dat moet doen. Door deze twee situaties krijg je medelijden met Micky en wil je haar steunen.

Veel ouders zullen de situatie van de puber en steun halen uit het feit dat elke ouder soms machteloos staat, hoe graag je je kind ook wil helpen. Daar komt bij dat de serie ook goed laat zien wat voor invloed de puberende dochters op ouders kunnen hebben.

Een heftige serie met veel psychologische problemen, maar uiteindelijk zijn de sterke familiebanden onverwoestbaar. Want zusjes heb je niet voor het kiezen, je moet het er mee doen.

Naast Charlie Chan Dagelet en Chloé Leenheer  worden de hoofdrollen vertolkt door Terence Schreurs, Loek Peters, Ricky Koole en Anneke Grönloh. Lisa Smit, Jeroen Willems, Sinan Eroglu en Yannick van de Velde maken ook hun opwachting in de serie. Zusjes is geregisseerd door Dana Nechushtan (o.a. Dunya en Desi en Annie M.G.) en Anna van der Heide (Brammetje Baas) en is geschreven door Tamara Bos (o.a.  Annie M.G. en Het Paard van Sinterklaas).

Zusjes wordt vanaf vandaag wekelijks uitgezonden om 19.00 uur op Nederland 3 (9 afleveringen van 25 minuten).

Tekst: Marjolein de Wit

Lees ook:Nieuwe serie ‘Zusjes’ in première gegaan
Lees ook:Seinpost Den Haag op dvd verkrijgbaar
Lees ook:Ashton Kutcher vanavond in Two and a Half Men te zien
Lees ook:Lees de belevenissen van een muurbloem
Lees ook:SpangaS in het teken van scheiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>