Jongerenblog kijkt: Plaats Delict: Sporen Naar De Dader

Voor de echte CSI-liefhebbers is: ‘Plaats Delict: Sporen Naar De Dader’ het perfecte realityprogramma. Je moet echter wel tegen wat bloed en andere nare beelden kunnen. Zo lijkt een lichaam van drie weken oud er alleen wat bleekjes uit te zien in de Amerikaanse serie CSI. In het echt ziet een lichaam van drie weken oud er heel wat anders uit. Het lijk is dan opgezet door alle gassen die vrijkomen. Ook heeft het lichaam verschillende kleuren gekregen, zo heeft het groene en bruine vlekken doordat het gewoon aan het ‘rotten’ is.

In het nieuwe programma krijgen wij als kijkers de kans om achter de schermen te kijken bij de Forensische Opsporing. De Forensische Opsporing laat hierbij voor de eerste keer camera’s toe. Niets wordt hier nagespeeld, alles gebeurt in real-life. Zo krijg je een net vermoorde man te zien waarvan alleen het hoofd niet duidelijk te zien is, een team dat op zoek is naar de lichaamsdelen van een persoon dat net ‘waarschijnlijk’ voor een trein gesprongen is en een ontploft huis doordat een man zelf een drug probeerde te maken. De man scheen zwaargewond in het ziekenhuis te liggen. Dat kon dan ook bijna niet anders want de bloedsporen waren goed te zien langs de kozijnen en de muren.

‘Plaats Delict: Sporen Naar De Dader’ heeft wel wat weg van ‘112 Ooggetuige’. In deze reality-serie worden, net als in het nieuwste programma, politieagenten, ambulances en brandweermannen gevolgd. ’112 Ooggetuige’ gaat echter een stuk minder ver dan het nieuwe programma. ‘Plaats Delict: Sporen Naar De Dader’ is een spannende serie. Het is vooral spannend omdat het allemaal echt is, niets is nagespeeld of in scene gezet. Daarnaast is dit de kans om eens te zien hoe het werk van de Forensische Opsporing werkelijk is.

Vanavond op tv : om 20.30 uur bij RTL 5.

Tekst: Shanti Titus

Lees ook:Plaats Delict: Welke DNA-sporen leiden naar de dader?
Lees ook:Nieuwe zoekactie Natalee Holloway
Lees ook:Jongeren met Downsydroom nemen BN’ers in de maling
Lees ook:Oh Oh Cherso zoekt nieuwe stapjongeren
Lees ook:Lekker bejaard vrouwtje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>