Bij The Taste draait het alleen om smaakt

Meesterkoks Herman den Blijker en Robert Kranenborg zijn vanaf vanavond voor het eerst samen te zien in een nieuwe culinaire tv-show bij RTL 4. In het programma ‘The Taste’ formeren beide topchefs net als hun twee Vlaamse collega’s, Gert De Mangeleer en Wout Bru, ieder een team van kooktalenten.

De teamleden strijden tegen elkaar via een afvalsysteem om de hoofdprijs: 25.000 euro. Ook de vier meesterchefs concurreren met elkaar door als leiders van de vier teams te fungeren. De koks gaan bij de selectie van hun kandidaten maar van één criterium uit: de smaak van de gerechten die ze bereiden. De bedoeling is dat de zestig kandidaten een gevarieerd palet vormen van enthousiaste culinaire hobbyisten en (semi-)professionele koks, die meer aandacht voor hun kwaliteiten willen.

De juryleden proeven de gerechten van de deelnemers steevast blind en begeleiden uitsluitend de kandidaten uit hun eigen land. Uniek aan het format is dat de deelnemers alleen op de smaak van hun dis worden gejureerd. De topkoks worden zelf ook op de proef gesteld, want elke week komt er een gastchef (onder andere Jonnie en Thérèse Boer van restaurant de Librije en Sergio Herman van Oud Sluis) met een proefopdracht langs om de teams en hun chefs te beoordelen op hun gerecht. Het winnende team is immuun en blijft. De overige kandidaten moeten opnieuw aan de slag en worden beoordeeld door de vier chefs die alles blind proeven. Per aflevering kunnen er maximaal twee kandidaten naar huis worden gestuurd.

Iedere dinsdag tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4.

Lees ook:Finaleweek Junior MasterChef: Herman den Blijker hulpje
Lees ook:The voice of Holland LIVE start vanavond!
Lees ook:Wie gaat er door in #TVOH: Coosje, Jarno of Wudstik
Lees ook:Welke acht talenten gaan door in #TVOH
Lees ook:Teams The Voice of Holland tegelijk in actie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>