Ewout Genemans ontmoet zware jongens in Echte Penoze

Ewout Genemans met ex-crimineel Hugo BroersEwout Genemans portretteert zware jongens in zijn programma Echte Penoze. De eerste aflevering wordt vanavond uitgezonden tussen 20.00 en 21.00 uur bij RTL 4. Wekelijks doet iemand die ooit bewust voor de criminaliteit heeft gekozen zijn verhaal.

Deze voormalige zware jongens speelden een belangrijke rol in de onderwereld en begingen misdaden zoals moord en handel in drugs. Ze verdienden bakken met geld maar zijn alles inmiddels weer kwijt. De ex-criminelen hebben hun straf uitgezeten, hun ouders en kinderen jarenlang moeten missen en hebben veelal torenhoge schulden. Inmiddels zijn ze weer op het rechte pad. Terugkijkend op hun roerige verleden luidt de conclusie: het was wellicht een spannende tijd maar uiteindelijk is duidelijk dat misdaad inderdaad niet loont.

Echte Penoze laat hele openhartige en persoonlijke interviews zien. Niet de wandaden maar het menselijke aspect staat centraal: wat zeg je ’s ochtends tegen je vrouw als je de deur uitgaat om die dag een bank te overvallen? Keek je al die tijd voortdurend over je schouder? Wat zag je als je in de spiegel keek? Het is vooral een biecht, ook om aan anderen duidelijk te maken dat het snelle geld ook weer gauw verdwenen is. Met alle gevolgen van dien…

RTL 4, wekelijks op zondag tussen 20.00 en 21.00 uur.

Lees ook:Maagden worden gevolgd in ‘Ik heb het nog nooit gedaan’
Lees ook:Jongerenblog kijkt ‘Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan’
Lees ook:Jongen (14) loopt met vuurwapen op zak
Lees ook:Talkshow over auto’s start vanavond op RTL7
Lees ook:Straatarme jongeren vinden 60.000 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>