Serious Request 2013 van start in Leeuwarden

Serious Request 2013 is gisteren van start gegaan. Tot 24 december zamelen de DJ’s geld in voor kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree. Al bij een donatie van 1 euro kan er al een kind voor een maand lang worden voorzien van hygiëne. Blogger en auteur Saskia Boree had een plekje in de erehaag toen 3FM DJ’s Giel, Coen en Paul het Glazen Huis in Leeuwarden betraden.

Het is klokslag half negen wanneer Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering het kleine podium ter hoogte van het oude gerechtsgebouw in Leeuwarden opklimmen. Het lijkt wel of heel Friesland is uitgerukt naar Het Zaailand, zo vol is het er wanneer de erehaag wordt gevormd door de vrijwilligers van Het Rode Kruis. De band Bastille, die het drietal onder het genot van hun nummer Pompeii tot in het Glazen Huis zal begeleiden, staat goedgemutst klaar.

Eric Corton, ambassadeur van het Rode Kruis informeert bij de DJ’s nog even wat ze het meeste zullen missen voor zes dagen lang, en dan zijn ze good to go. De dj’s liepen zo’n vijfhonderd meter over het Wilhelminaplein vanaf het podium tot het Glazen Huis, beschermd door een haag van goedgemutste Rode Kruis medewerkers. In het huis wacht Sportman van het Jaar Epke Zonderland de mannen op, en zal het huis ook sluiten. Als Serious Request koos de sportman voor een plaat van Muse, dat de titel Survival draagt. Opvallende keuze, gezien het thema dit jaar kindersterfte door de gevolgen van diarree is.

De eerste slaapgast was snel bekend. Actrice en auteur Anna Drijver beloofde ons dat ze het nummer Man Down van Rihanna zou zingen wanneer het maar vaak genoeg zou worden aangevraagd, wat daadwerkelijk eindigde in een zingpartij. Na het eerste sapje was de eerste veiling tv, waarin je onder andere kon adverteren voor een bus, ook al snel een feit.

Je kan nog steeds in actie komen voor Serious Request 2013 door een plaat aan te vragen via 0909 – 1336 of te sms’en naar 3333. Je eigen initiatief hoogst persoonlijk langs brengen bij de Brievenbus van het Glazen Huis kan natuurlijk ook. De mannen nemen het graag in ontvangst. Vele handen maken licht werk, dus let’s clean this shit up!

Tekst: Saskia Boree

Lees ook:Racoon schrijft themanummer 3FM Serious Request
Lees ook:Serious Request levert ruim 7 miljoen op
Lees ook:Laura Jansen en Tom Chaplin voor 3FM Serious Request
Lees ook:Start @SeriousRequest: Giel, Gerard, Michiel in Glazen Huis
Lees ook:Het Rode Kruis zoekt jouw hulp!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>