Wie is de Mol? Junior start bijna!

Foto: Nick van OrmondtDe jongerenvariant van het programma Wie is de Mol? start zondag bij de AVRO: Wie is de Mol? Junior. Tien kandidaten, in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar, gaan evenals in de volwassenen-editie het avontuur met elkaar aan. Onder leiding van presentator Art Rooijakkers voeren zij spannende, actieve en slimme opdrachten uit in Zuid-Limburg en Zeeland.

Zij gaan op zoek naar de Mol in hun midden. De serie staat in het teken van natuurbescherming en het jongerenprogramma van het Wereld Natuur Fonds, WNF-LifeGuard. Iedere deelnemer speelt voor een bedreigde diersoort. De winnaar van Wie is de Mol? Junior doneert het geld in de pot aan een WNF-project voor zijn of haar dier. Op 27 april is de spannende finale en blijkt wie de verliezend finalist, wie de winnaar en wie de Mol is.

Kandidaten 2014 (v.l.n.r)
*Guido, 14 jaar uit Numansdorp – jaguar
*Bobbie, 14 jaar uit Hilversum – tijger
*Davey, 13 jaar uit Nederweert – gorilla
*Jenny, 15 jaar uit Heemstede – olifant
*Roeland, 15 jaar uit Leiden – zeeschildpad
*Floor, 14 jaar uit Haarlem – ijsbeer
*Lucia, 13 jaar uit Den Haag – haai
*Jan, 14 jaar uit Apeldoorn – reuzenpanda
*Jitske, 13 jaar uit Heerenveen – neushoorn
*Harmen, 13 jaar uit Delden – orang-oetan

Foto: Nick van OrmondtWie is de Mol? Junior
Na de selectierondes die in februari te zien waren bij de AVRO, en die startten met 30 junioren, start vanaf zondag 9 maart voor de tien overgebleven kandidaten het avontuur in Zuid-Limburg en Zeeland, in totaal 9 kandidaten en 1 Mol. De kandidaten voeren verschillende opdrachten uit om zo achter de identiteit van de Mol te komen. Aan het einde van elke aflevering vullen alle kandidaten een test in met 15 vragen over de identiteit van de Mol. Wie het minst aantal vragen goed heeft beantwoord wordt naar huis gestuurd. Er kunnen jokers worden verdiend die kunnen helpen bij de test. Ook zijn er vrijstellingen te vinden die er voor zorgen dat iemand automatisch doorgaat naar een volgende aflevering. Wie is de winnaar, wie is de verliezend finalist en wie is de Mol?

‘Mollicitatie’-uitzending
Op vrijdag 7 maart van 17.00 uur tot 17.10 uur zendt de AVRO de laatste uitzending uit van de selectierondes: de Mollicitatie. De tien overgebleven kandidaten gaan op gesprek bij Mol-jury Kees Tol en Annemarie Jung, oud-Mollen van Wie is de Mol?. Om de Mol te kunnen zijn, moeten zij eerst de jury zien te overtuigen van hun eigen Mol-kwaliteiten.

WNF-LifeGuard
Tijdens de serie Wie is de Mol? Junior wordt er samengewerkt met het jongerenprogramma van het Wereld Natuur Fonds, WNF-LifeGuard. De LifeGuards zijn jongeren tussen de 12 tot 16 jaar die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan bescherming van de natuur. In Wie is de Mol? Junior staan thema’s van WNF-LifeGuard centraal en zijn opdrachten gerelateerd aan natuurbescherming. Iedere kandidaat speelt voor een bedreigde diersoort. Zij verdienen geld voor de pot door opdrachten goed uit te voeren. De winnaar van Wie is de Mol? Junior mag de geldpot doneren aan zijn of haar gekozen dier.

wieisdemoljunior.avro.nl

facebook.com/widmjunior

twitter.com/wieisdemoljr/ #widmjr

‘Mollicitatie’-uitzending Wie is de Mol? Junior
Vanaf vrijdag 7 maart om 17.00 uur bij de AVRO op ZAPP/NED3

Wie is de Mol? Junior
Vanaf 9 maart iedere zondag vanaf 18.10 uur bij de AVRO op ZAPP/NED3

Lees ook:Vroege Vogels Junior
Lees ook:Finaleweek Junior MasterChef: Herman den Blijker hulpje
Lees ook:Tel de bruinvis en help WNF
Lees ook:Kinderen verbluffen jury Junior MasterChef
Lees ook:Sabotage; deze BN’ers zijn niet te vertrouwen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>