Expeditie Poolcirkel: BN’ers richting Noorwegen en IJsland

De cast van Expeditie Poolcirkel is vanaf vandaag te zien in het ijzige en grensverleggende programma bij RTL 5. Onder leiding van presentatrice Lieke van Lexmond zal de cast, bestaande uit acteur / presentator Curt Fortin, zanger Felix Maginn, presentatrice Aicha Marghadi, actrice Chava voor in ’t Holt, acteur Mamoun Elyounoussi, autocoureur Tim Coronel, actrice Imanuelle Grives, zangeres Leonie Meijer, bokster Esther Schouten en judoka Mark Huizinga, vertrekken naar de poolcirkel.

Expeditie Poolcirkel speelt zich af in de koudste gebieden van Noorwegen en Ijsland. Tien bekende Nederlanders, leggen in 24 dagen een route af naar de poolcirkel. Onderweg worden ze geconfronteerd met strenge weersomstandigheden en fysieke uitdagingen die bestaan uit zowel individuele als groepsopdrachten die vaak zwaar zijn. De kandidaten zijn constant ‘on the road’ en banen zich een weg over toendra’s en ijsgebieden.

In Expeditie Poolcirkel draait het om teamspirit, leiderschap en strategie. De kandidaten van het winnende team krijgen geld en een comfort prize waarmee ze even kunnen ontsnappen aan slapeloze nachten in een vochtige tent op onherbergzame plekken. Voortdurend natte kleren en op het menu levensnoodzakelijk, maar compleet onsmakelijk droogvoer, maakt het er niet gemakkelijker op. Maar die extra prijs is vaak een vergiftigd geschenk. Het winnende team moet immers de zwakste schakel aanduiden en die verliest zijn geld aan de deelnemer die door het verliezende team wordt beschouwd als de sterkste schakel. De keuze is moeilijk en vaak pijnlijk: er worden complotten gesmeed, rekeningen vereffend, maar tegelijkertijd ontstaat er ook vriendschap.

De kandidaten moeten zich ook bewijzen tijdens de individuele proeven. Zwemmen in ijskoud water, skiën op spiegelgladde gletsjers, adembenemende klimpartijen. Het gaat om behendigheid, snelheid, coördinatievermogen en volhouden. De kandidaten gaan fysiek en psychisch tot het uiterste van hun kunnen.

Elke aflevering moet een BN’er het strijdtoneel verlaten. Het winnen van de opdrachten is belangrijk, omdat het de positie van een deelnemer binnen de groep kan versterken of verzwakken. De finale tussen de overgebleven twee kandidaten vindt plaats op een spectaculaire locatie op de poolcirkel. Wie lukt het om weer en wind te weerstaan en kan zich uiteindelijk de winnaar noemen van Expeditie Poolcirkel 2014?

Vanavond om 21.30 uur. Vanaf 27 maart iedere donderdag om 20.30 uur bij RTL 5.

Bovenste rij v.l.n.r. Chava voor in ’t Holt, Curt Fortin, Leonie Meijer, Aicha Marghadi, Imanuelle Grives en Esther Schouten Onderste rij v.l.n.r. Felix Maginn, Mark Huizinga, Mamoun Elyounoussi en Tim Coronel

Lees ook:Finale Expeditie Robinson: Wie gaat er winnen?
Lees ook:Bij The Taste draait het alleen om smaakt
Lees ook:Vier extra kandidaten in nieuw seizoen ‘Expeditie Robinson’
Lees ook:Teams The Voice of Holland tegelijk in actie
Lees ook:Robinson trapt af met web-only Vrienden Expeditie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>