Jongeren voor uitzenden Project P

Vanavond is de eerste uitzending van Project P, het controversiële RTL-programma over pesten. De meerderheid (59%) van de jongeren vindt het een goede zaak dat het ondanks alle commotie gewoon wordt uitgezonden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1400 jongeren.

De privacy van de leerlingen is een belangrijke reden dat ouders en scholen bezwaar hebben gemaakt tegen het programma. Volgens zeven op de tien jongeren weegt het aanpakken van pesten zwaarder dan de privacy van de pester. RTL heeft aangegeven dat de pesters onherkenbaar in beeld worden gebracht. Een kwart (27%) van de jongeren vindt dat de pesters juist herkenbaar in beeld moeten komen.

Aan het onderzoek deden 520 jongeren mee die aangeven structureel te zijn gepest op de middelbare school. De grootste groep van hen (44%) denkt dat het pesten niet afneemt, of juist erger wordt, als een gepeste scholier in een landelijk tv-programma in beeld komt. Een derde (34%) denkt juist dat het pesten minder erg wordt.

Over dit onderzoek
Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 7000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden op 24 en 25 april 2014, deden 1383 jongeren mee (onder wie 520 jongeren die aangeven structureel te zijn gepest op de middelbare school, en 146 pesters). De uitslag van de peiling is na weging representatief voor drie variabelen, namelijk leeftijd, geslacht en spreiding over het land. Meer uitslagen van dit onderzoek vindt u op www.1vjongerenpanel.nl.

Lees ook:Leraren doen te weinig aan pesten, ook bij Tim Ribberink
Lees ook:Project P: Stop Het Pesten – Johnny helpt Jordy in Hoofddorp
Lees ook:Verborgen camerabeelden leggen pestprobleem op middelbare scholen vast
Lees ook:Eén op de vijf jongeren wordt online gepest
Lees ook:Gevolgen van pesten vanavond in EenVandaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>