Documentaire over Schorem Haarsnijder en Barbier

Foto: BNN

Geen gezeik en geen vrouwen, maar bier, scheren en snijden. De documentaire Schorem gaat over Barbiershop ‘Schorem Haarsnijder en Barbier’ waar alleen mannen mogen komen voor een knip- en scheerbuurt.

De Rotterdamse barbiers Leen en Bertus zijn door hun passie voor het eeuwenoude barbiersvak onverwacht uitgegroeid tot een ware hype, die zich niet beperkt tot de havenstad alleen. BNN heeft de markante ambachtsmannen een jaar lang op de voet gevolgd. Hun leven in en rondom hun succesvolle barbiershop, waar mannen uit het hele land uren zitten te wachten om door hen geknipt te worden. De documentaire ‘Schorem’ gaat 13 augustus bij de Pleinbioscoop Rotterdam in première en zal in 2015 bij BNN op Nederland 3 te zien zijn.

Regisseur Martijn Nijboer: “Leen en Bertus zijn inspirerende karakters. Als ze iets in hun hoofd hebben, gaan ze ermee aan de slag en lukt het hen. Niets vormt een obstakel of is hen te gek. Deze film brengt hun motieven, gevoelens en dromen in beeld.”

De BNN-documentaire draait deze zomer op verschillende locaties.
13 augustus Publieke première Pleinbioscoop Rotterdam
15 augustus Lowlands
29, 30, 31 augustus Feel The 50’s Venlo
13, 14, 21 september Film by the Sea Vlissingen
27 september “CJP serveert” op het Nederlands Film Festival

Lees ook:21 and over The Hangover-versie voor jongeren
Lees ook:Geert Wilders dj op Q-music; luister tussen 12.00 en 13.00 u.
Lees ook:Filmpje pakken in de buitenlucht
Lees ook:Van kladblok naar laptop; tips bij aanschaf van Campusshop
Lees ook:‘48 uur van de liefde’ tijdens Pepper filmfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>