Body Bizarre: Leven met een zeldzame handicap

Een meisje met een tumor op haar gezicht van drie kilo en een man die geen vet kan opslaan en daardoor ledematen als luciferstokjes heeft. Het nieuwe seizoen van ‘Body Bizarre’ laat weer zien dat het lichaam hele merkwaardige afwijkingen kan hebben. Het is vanaf vanavond om 21.00 uur te zien bij TLC.

Bizarre spelingen der natuur waar zelfs dokters niet direct een passend antwoord op hebben. De serie toont hoe deze personen op een krachtige manier omgaan met hun handicap in een wereld waar perfectie de norm is geworden. Ondanks de enorme uitdagingen waar ze voor staan, de blikken van omstanders en de zware operaties die ze soms moeten ondergaan, weten deze moedige mensen volop te genieten van wat het leven te bieden heeft. Ook als opereren niet meer mogelijk is. Zoals bij de 37-jarige Claudio uit Brazilië die zo’n zeldzame vergroeiing van zijn lichaam heeft dat zijn hoofd compleet achterover gevouwen is en hij dus over zijn rug naar beneden kijkt. Op jonge leeftijd had hij geholpen kunnen worden, maar daarvoor is het nu te laat. Claudio geeft niet op en met zijn positieve instelling geeft hij nu motivatiespeeches aan anderen. Omdat het leven niet alleen wordt bepaald door hoe het lichaam eruit ziet. Hoe bizar het ook is.

Sommige aandoeningen kunnen gelukkig wel worden verholpen. Zo wordt de 8-jarige Trinny uit Oeganda door een liefdadigheidsorganisatie naar Londen gevlogen om daar behandeld te worden aan haar merkwaardige gezichtstumor. Vanaf haar vierde jaar begon deze tumor zich te ontwikkelen en sindsdien groeit hij maar door en door, waardoor hij inmiddels haar halve gezicht bedekt. Opereren is noodzakelijk om te voorkomen dat ze straks niet meer kan eten of ademhalen. Maar ook de operatie is zeer risicovol. Kunnen de Britse artsen Trinny haar oude gezicht weer teruggeven en daarmee een makkelijkere jeugd zonder pijn en problemen?

De 23-jarige Tom uit Engeland moet nog even wachten op een behandeling, maar is allang blij dat artsen nu weten waarom zijn lichaam geen vet kan opslaan. Tot nu toe konden artsen geen diagnose geven over zijn aandoening die ervoor zorgt dat deze lange man van 1.90 meter slechts 60 kilo weegt. Maar nu weten ze eindelijk welke genetische stoornis verantwoordelijk is. Het blijkt de zeldzame afwijking MDP die bij minder dan tien personen op de wereld voorkomt. Een oplossing is nog niet gevonden, maar nu bekend is welk gen de problemen veroorzaakt, kan daar wel naar gezocht worden. In de tussentijd haalt Tom het maximale uit het leven samen met zijn vriendin Alice en probeert hij met zijn grote passie wielrennen deel te nemen aan de komende Paralympics.

Body Bizarre: is tot en met maandag 13 oktober om 21:00 uur te zien op TLC.

Lees ook:Tumor van zeven kilo is verwijderd
Lees ook:Gepiercet meisje mag weer naar school
Lees ook:Twintig artsen kunnen vader zijn van baby
Lees ook:Zonder struikgewas lijkt de boom een stuk groter
Lees ook:Meisje (15) heeft gruwelijke hobby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>