Jerry Springer behandelt smeuïgste misdaadzaken uit roddelpers

In het nieuwe programma ‘Tabloid’ bespreekt niemand minder dan Jerry Springer enkele waargebeurde misdaadzaken die even schokkend als smeuïg zijn. Zaken waar beroemdheden bij betrokken waren of die om andere redenen voer waren voor de roddelpers. Vanaf vanavond 21.00 uur is deze show te zien om 21.00 uur op ID.

Denk aan de moord op oud-agent Horace ‘Big Mac’ McKenna die samen met zijn zakenpartner Michael Woods in Hollywood een vermogen vergaarde met het uitbaten van enkele stripclubs. Als McKenna op een ochtend in 1989 voor zijn riante penthouse wordt doodgeschoten met een machinegeweer, duikt niet alleen de recherche maar ook de roddelpers op de zaak. Het spoor naar de dader loopt echter dood en de zaak belandt in de la. Tot verbazing van de recherche speelt Michael Woods acht jaar later in een film die een kopie lijkt te zijn van wat er met ‘Big Mac’ gebeurde. Maar maakt dat Woods tot een verdachte? De waarheid wordt uiteindelijk op een presenteerblaadje aangereikt.

Een ander opvallend verhaal is dat van de flamboyante filmproducent Burt Pugach die vanaf de dag dat hij in het huwelijksbootje stapte, niet is gestopt met het flirten en daten met vrouwen. Maar als hij de beeldschone Linda Riss ontmoet, wordt het allemaal anders. Hij is stapelverliefd en vastbesloten om met haar te trouwen. Dat komt er echter niet van, omdat zijn vrouw een scheiding niet accepteert, waardoor Linda er uiteindelijk met een andere man vandoor gaat. Terwijl Linda op het punt staat te trouwen met deze man krijgt ze door twee onbekende personen een bijtende stof in haar ogen gegooid waardoor ze verminkt raakt aan haar gezicht en half blind wordt. De verdenking valt al snel op Burt die toegeeft dat hij haar uit onvrede had willen laten schrikken, maar dat het nooit zijn bedoeling was om zijn grote liefde iets aan te doen.

Ondanks zijn romantische pleidooi verdwijnt hij veertien maanden achter de tralies als aanstichter van deze actie. Maar de tabloids krijgen pas echt hun smeuïge verhaal als Burt (die inmiddels wel is gescheiden) na zijn vrijlating een openlijk huwelijksaanzoek doet aan Linda. Tot verbazing van al haar vrienden gaat zij nog in op het aanzoek ook. De verminkte vrouw en haar belager leven daarna nog jarenlang samen totdat zij in 2013 overlijdt. In Tabloid vertelt de inmiddels 87-jarige Burt zijn kant van dit opmerkelijke verhaal.

Iedere zondag om 21.00 uur tot en met 19 oktober op ID.

Lees ook:2 Movie Pack: Notting Hill en My Best Friend’s Wedding
Lees ook:Vrouw doodgeslagen omdat ze naar buiten keek
Lees ook:‘Ik neem jouw vrouw, jij die van mij?’
Lees ook:‘Erfarts’ verdacht van moord
Lees ook:Bruidegom blijkt bruid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>