Gerechtigheid!

Sommige straffen in Nederland zijn belachelijk laag. Zoals ik al eerder berichtte, kregen ‘de stoeptegelgooiers’ maximaal 6 jaar cel (oftewel: tot ze zich ‘op goed gedrag’ de gevangenis uitslijmen). Voor een moord. In Engeland weten ze gelukkig hoe het wel moet. Niks paar jaartjes en daarna weer op vrije voeten eruit. Levenslang kreeg een 16-jarige scholier vandaag voor het verkrachten van zijn lerares. In The Sun staat dat de jongen de vrouw op haar tweede werkdag in het klaslokaal verkrachtte. Ze is psychologisch en fysiek beschadigd en niet meer in staat om les te geven. Logisch, na zo’n brute daad. Ik vind het dan ook harstikke terecht dat de verkrachter levenslang de cel in verdwijnt. Het slachtoffer krijgt immers ook een levenslang trauma van de verkrachting. Ik hoop, vooral voor de slachtoffers, dat de straffen in Nederland worden aangepast. Hier komt een verkrachter veel te makkelijk weg met de meest afschuwelijke misdaden.

Lees ook:Oh jee, mijn portemonnee!?
Lees ook:‘Mietje’ krijgt bijna half miljoen schadevergoeding
Lees ook:Tiener hangt puppy aan de waslijn
Lees ook:Geen jeugdrechtbanken in Nederland, aldus Teeven
Lees ook:Extra naar school in de zomer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gerechtigheid!

  1. Steven

    Helemaal mee eens, maar dat zei ik al bij het vorige bericht :p

      /   Reply  / 
  2. Theo

    De straffen in Nederland gaan inderdaad helemaal nergens over!!! Ze zitten net vast, of ze mogen al weer uit de bak.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>