Tienerterroristen

Hoe kan het dat zoveel jongeren over de hele wereld betrokken zijn bij terroristische (zelfmoord)acties? Gisteren werd er een 14-jarige autochtone jongen opgepakt die wordt verdacht van terrorisme. Hij had een zelfgemaakte bom in zijn bezit. De bommen in Londen zijn neergelegd door jonge Britse moslims. Velen van hen kwamen om bij de zelfmoordacties. En dan hebben we Mohammed B. nog. Hij ging van serieuze HBO-student naar ‘de moordenaar van Van Gogh’ en hoopt nu op de doodstraf. Onbegrijpelijk hoe deze jongeren zo beinvloed kunnen worden door anderen dat zij bereid zijn zelfmoordacties te plegen om een ‘martelaar’ te worden. Via internet en de invloed van ‘slechte vrienden’ worden zij meegezogen in het terroristische netwerk. Ik begrijp niet dat jongeren zomaar kunnen worden meegesleurd in dit fanatisme en dat niemand dan ingrijpt. Familie en vrienden moeten toch aan zo iemand kunnen zien dat hij/zij opeens met heel ander volk omgaat of zich vreemd begint te gedragen. Er moet ergens een belletje gaan rinkelen. Grijp dan in!! Voordat hij/zij zijn leven opoffert om meer onschuldigen te vermoorden. Iedereen is natuurlijk vrij om te beslissen welk geloof hij/zij wilt beoefenen. Dat je bereid bent je leven op te geven voor iets waar je sterk in gelooft: best. Maar waarom zou je? Waarom zou je Geert Wilders willen doden; zoveel invloed heeft die man toch niet? Laat hem lekker zeggen wat hij wil; zie je iemand luisteren? Onschuldige burgers doden met terroristische acties is pas echt onnodig. Degenen die je daar het meest mee raakt, zijn de naasten van de slachtoffers, ook onschuldig.

Lees ook:Merendeel jeugd heeft geen geld over voor Haïti
Lees ook:Giftige reuzenpad gek op discolicht
Lees ook:Vrienden maak je op het werk
Lees ook:Man laat vriendin en hond overrijden door trein
Lees ook:Het nieuwe tv kijken voor jongeren

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Tienerterroristen

 1. Theresa

  hm zeker onbegrijpelijk.. maar je hebt natuurlijk geen idee hoe die mensen opgroeien, waarschijnlijk krijgen ze niet veel aandacht van ouders.
  Hee er zijn smileys :)
  ze zijn wel lelijk niet zo leuk als op deviantart met art-directors die dat helemaal als verslaafden maken :p

    /   Reply  / 
 2. Melissa

  Ja, maar vaak ligt het er ook aan met wie ze omgaan, en daar mag de omgeving ook wel wat meer op letten. ;)

    /   Reply  / 
 3. Steven

  Omgeving bepaald je toekomst grotendeels ja… eindelijk, SMILEYS O:|

    /   Reply  / 
 4. Theo

  Tsja, dat je tot zo’n daad kan komen kan ik ook echt niet begrijpen!! Denk idd ook dat het vooral door je omgeving komt! Ook een groot deel voor hoe beinvloedbaar je bent!

    /   Reply  / 
 5. Melissa

  vooral als jongere, denk ik. maar ik vind het ook zo erg dat niemand ingrijpt :(

    /   Reply  / 
 6. Theo

  Ja, die ouders of verzorgers interesseert het blijkbaar ook niets

    /   Reply  / 
 7. Melissa

  of ze zien het niet of ze kunnen niets doen, kan ook. :(

    /   Reply  / 
 8. Theo

  heb je helemaal gelijk in! Ik denk dat zulke figuren door hun ouders of wat dan ook helemaal niet meer zijn te beinvloeden!

    /   Reply  / 
 9. Melissa

  haha nu verander je weer van mening, nu zijn ze helemaal niet meer te redden dus? volgens mij wel hoor, dat tuig moet je stevig aanpakken

    /   Reply  / 
 10. Theo

  nou, verander niet van mening, maar denk dat het vooral aan de jongere zelf ligt! Ouders moeten uiteraard wel alles aan doen om ze op het rechte pad te houden :) Maar als ze zo beinvloed zijn door vrienden/geloof, kunnen ze die jongeren denk ik niet meer veranderen!

    /   Reply  / 
 11. Melissa

  idd, maar voor hetzelfde geld is het zo’n ‘fase’, wat je als jongere wel meer hebt :)

    /   Reply  / 
 12. Gifpilbonusje

  Dat Zijn Vaak geprogrammeerde Moord Zelfmoord Gedragingen

  ATTENTIE

  Dán Moét Snel Volgende Gebeuren

  http://jongeren.blog.nl/algemeen/2010/09/10/veel-jonge-finnen-plegen-zelfmoord#comment-49800
  Geplaatst door Gifpilbonusje op 10 september 2010 om 16:08

  Dán Moeten de Finnen Snel Gaan Kijken Of ér joden , Zó Wél mannelijk Als vrouwelijk Óp de Lagere scholen Aanwezig Zijn!
  Dé Lagere school Kinderen Na Zién Óp heroine ghb lsd Reproductieremmers Spieratrofyverwekkers scopolamine Die Ze Ván de joden tijdens schoolreisjes in gespoten krijgen tijdens de verkrachtingen en martelingen!
  Dát is Òp ALLE Leeftijden Doodsoorzaak NUMMER ÈÈN !
  In Nederland Sterven ér Dóór Deze Schanddaden Der joden Op de lagere scholen 5000 Kinderen en Jongeren Pér Jáár Door Middel Van Zelfmoord , Allen Deze stoffen in het Lichaam Ook !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>