Jongeren op feestje doodgeschoten in Mexico

In Mexico zijn gisterochtend opnieuw veel jongeren het slachtoffer geworden van de drugsoorlog in het land. Twaalf jongeren werden doodgeschoten tijdens een feestje in de stad Ciudad Juarez.

Op het feestje bevond zich een dertigtal jongeren toen de schutters het feestje enterden. Volgens de politie schoten zij twaalf jongeren dood en raakten er meer dan tien gewond. In de lokale media is het dodenaantal nog hoger. Zij schrijven dat er vijftien jongeren overleden en achttien gewond raakten.

Het is zeker niet de eerste keer dat een groep jongeren in Mexico onder vuur wordt genomen. De oorlog tussen drugskartels heeft al vele levens geëist.

Bron: HLN

Lees ook:Treindrama in Spanje kost twaalf jongeren het leven
Lees ook:Bende vermoordt zes jongeren in Mexico
Lees ook:Tiener pleegt zelfmoordaanslag in Pakistan
Lees ook:Drugsoorlog Mexico eist leven zes jongeren
Lees ook:Groep tasjesdieven opgepakt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren op feestje doodgeschoten in Mexico

  1. H.D.B. Go

    Het is een gebed zonder eind! De ene drugs lord wordt neergeknald en de volgende meedogenloze ‘luitenant’ staat klaar om de open gevallen plaats over te nemen. Het zou verstandiger zijn indien de USA en Mexico hun handen ineen slaan en de oorlog verklaren aan het drugs syndicaat. Verder zou het zinvol zijn indien beide landen gezamenlijk naar een oplossing zoeken voor de grote werkloosheid in Mexico. Die “border-patrols” (grens-patrouilles) tussen de USA en Mexico is alléén maar een lucratieve zaak voor de mensen smokkelaars. De arme sloebers betalen een smak geld aan de smokkelaars en zijn verder niet zeker van of hun plan om in de USA een beter bestaan op te bouwen en geld op te sturen naar hun gezin en/of naaste verwanten in Mexico wel zal slagen.
    Als de USA eens begint om hun staatshuishoudboekje op orde te krijgen zodat een positief saldo overblijft aan het eind van de maand/jaar en eens wat minder de sinterklaas uithangt met ontwikkelingshulp fondsen (verdwijnt toch maar in de zakken van de corrupte elite), wat minder de grandeur uithangt om militair overal aanwezig te willen zijn en hun “Stars and Stripes” (de Amerikaanse vlag) te willen zien wapperen, dan zal dat hun binnenlandse problemen alleen maar ten goede komen. Zoals een betaalbaar ziekenfondsverzekering voor alle burgers in de USA. Republikeinse aartsconservatieven (teaparty o.a.) zullen altijd wel wat te kankeren hebben. Dat er milliarden dolars uitgegeven wordt aan defensie schijnt hun allemaal koud te laten. Het is te hopen voor de rest van de wereld en de USA, dat de Republikeinen voorlopig niet meer aan de bak komen in de USA.
    Je kunt veel zeggen over de Volksrepubliek China en ik ben me bewust dat ik me daar óók aan schuldig maak, maar in hun aanpak naar welvaart voor het land en volk zijn ze er beter in geslaagd dan Rusland. Maar niet tegenstaande dat China een hoop problemen moet oplossen en die zijn best wel giga, gelet op het bevolkings aantal, is er geen excuus om de mensen rechten aan hun Chinese laars te lappen. Hoe dan ook hoop ik dat ook in Rusland het succes van de welvaart mag komen. Uiteindelijk is dat alléén maar gunstig voor de voormalige sateliet landen van het voormalig USSR en voor West-Europa. Hopelijk beseffen ze dat bij de G20 top.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>