Walk Off The Earth kan meer dan alleen coveren

Walk Off The Earth gooide hoge ogen met hun cover van Gotyé’s hit ‘Somebody That I Used To Know’. Het werd op YouTube meer dan 140 miljoen keer bekeken en staat daarmee op nummer 1 van meest bekeken cover van 2012. Met hun nieuwe debuut album R.E.V.O weet de band te bewijzen dat ze méér kunnen dan Gotyé coveren.

R.E.V.O. staat voor de bands motto ‘Realize Every Victory Outright!’. Naast de bekende YouTube-hit telt het album tien eigen nummers. De multi-instrumentalisten gebruiken nu meer instrumenten, waarbij de gitaar en de ukelele centraal staat. De ukelele komt terug in ieder nummer en de muziekstijl is dan ook te omschrijven als reggae met indie-invloeden. De sound doet je echter al wel snel denken aan Mumford & Sons, vooral in het nummer Speeches.

Het album bevat lekkere uptempo nummers en dat er drie vocalisten zijn, is erg vernieuwend en fris. De mannenstemmen met een ruw randje én de stem van zangeres Sarah Blackwood zorgt voor veelzijdigheid in de nummers. Het is zó goed gedoseerd, dat geen enkel nummer begint te vervelen. Het nummer Red Hands is zo’n nummer waarbij de stemmen heerlijk bij elkaar passen en het toch tot één geheel maakt.

Nummers als Gang of Rythm en Summer Vibe geven een echt zomergevoel, terwijl ze een hele andere toon zetten met Sometimes. Het nummer bevat namelijk rap, wat in eerste instantie niet in hun straatje past. Maar door de veelzijdigheid van de drie vocalisten staat ook dit nummer terecht op het album R.E.V.O.

Een veelbelovende band met een enorme hitpotentie. Walk Off The Earth is karakteristiek en herkenbaar. Met het debuut album R.E.V.O.‘ gaan ze ook buiten het wereldwijde web scoren.

Wil je dit album meteen bestellen bij bol.com, klik dan op de titel: R.E.V.O.‘. 

Tekst: Danny Nomden.

 

Lees ook:Recensie album Robin Thicke: Blurred Lines
Lees ook:Designcontest voor albumhoes Daily Bread
Lees ook:Recensie album Kodaline: In A Perfect World
Lees ook:John Mayer eert J.J. Cale tijdens optreden
Lees ook:Alles van Kings of Leon in The Collection Box

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>