Jongerenblog luistert naar het debuutalbum van Tom Odell

Singer/songwriter Tom Odell timmert goed aan de weg sinds zijn single Another Love een grote hit werd. Het Engelse zangtalent brengt vandaag zijn debuutalbum ‘Long Way Down’ uit. Blogger Yolande Tump beluisterde voor Shoppenblog zijn eerste album.

De stem van Tom Odell is niet vergelijkbaar met andere artiesten, hij is zo uniek en apart. Dat is vanaf het eerste nummer op zijn cd al duidelijk. De hele cd lang wordt je betoverd door zijn mooie mannenstem. Een stem die ideaal past bij de muziek die hij maakt. De mooie pianoklanken zijn het hele album door goed vertegenwoordigd en passen perfect bij zijn stem en de teksten.

Het grootste gedeelte van het album bestaat ook enkel uit pianomuziek en de stem van Odell. Af en toe komen er nog drums of een achtergrondkoor te pas, maar over het algemeen is het qua instrumenten vrij hetzelfde. Zijn muziek is dan ook ideaal om bij te ontspannen. Zet hem op als je rustig op de bank zit, buiten in de tuin of tijdens een werksessie. Zijn cd werkt erg relaxend en is heerlijk om naar te luisteren.

Doordat het grootste gedeelte uit pianomuziek bestaat, lijkt het af en toe wel alsof alle nummers op elkaar lijken. Als je goed luistert merk je wel het verschil, dat sommige nummers rustig zijn en andere juist meer up-tempo. Maar over het algemeen kan je hetzelfde geluid verwachten op de cd. Iets wat wel jammer is.

Hoewel de nummers hetzelfde lijken, zijn er wel echt een paar die er bovenuit springen. Zoals zijn bekende hit Another Love, het nieuwe Grow Old with Me en I Know. Het zijn liedjes die je graag terug luistert en je het nummer in sleuren door de meeslepende melodie, zijn goede stem en de mooie tekst. Dat zijn echt de nummers die ervoor zorgen dat Long Way Down een heerlijk album is om naar te luisteren.

Klik op de titel om deze cd meteen te bestellen bij bol.com: Long Way Down.

Tekst: Yolande Tump

Lees ook:Walk Off The Earth kan meer dan alleen coveren
Lees ook:Clementine brengt Ierse sound met Special to me
Lees ook:Recensie album Robin Thicke: Blurred Lines
Lees ook:Jongerenblog luistert complete collectie Cheap Trick
Lees ook:Jongerenblog neemt beatboxgroep Bauchklang onder loep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>