Anouk zet killerperformance neer in Gelredome

Van stemproblemen en een schorre stem was gisteren geen sprake bij het concert van Anouk. In tegendeel. De zangeres liet zich horen als nooit te voren en haalde te pas en te onpas een paar mooie uithalen uit haar broekzak die de hele zaal deed schudden. Blogger Yolande Tump was aanwezig bij het ingehaalde concert.

Na een bescheiden intro, waarbij ze kalmpjes het podium op komt wandelen in een zwart T-shirt met leren jasje, begint de Nederlandse ster de avond met The Rules. Niet haar meest bekende nummer, maar na een paar liedjes van haar nieuwe cd, begint de zaal toch een beetje los te komen.

Moeilijk is dat niet, want het enthousiasme van Anouk is aanstekelijk. Lachend en dansend gaat ze het hele podium over, vastbesloten om er een geweldige avond van te maken. Tijdens de pauzes tussen de nummers door, laat ze vaak haar typische droge humor horen. Wat een fijne afwisseling is tussendoor.

Na het begin, waar ze vooral nieuwe nummers zingt, begint Anouk steeds meer af te wisselen. Als de mooie vertolking van het Songfestival nummer Birds is afgelopen, gaat ze verder met Modern World. Een klassieker die veel mensen van hun stoelen trekt. Bij Modern World mogen de achtergrondzangers ook hun moment of fame pakken. Allemaal krijgen ze een solo bij een toevoeging van het nummer en later in de pauze mogen ze nog een nummer zingen.

Hoewel haar nieuwe nummers het niet slecht doen bij het publiek, gaat het grootste deel van de zaal toch los bij de oudere nummers. Zo is het rockliedje ‘Girl’ erg populair bij de menigte en doet One Word het ook erg goed. De showstoppers van de avond zijn toch wel echt ‘Lost’ en ‘Michel’. Geen toeschouwer blijft tijdens deze twee ballads stil. Iedereen zingt luidkeels mee met Anouk, die prachtig wordt begeleid door het orkest.

Na nog een paar rocknummers van haar nieuwe cd en het bekende Wigger, begint ze aan het laatste lied van de avond. Met een stem van jewelste, waar het publiek al de hele avond van heeft mogen genieten, eindigt ze met Nobody’s Wife. Na een knallend nummer, die luidkeels wordt meegezongen, maakt Anouk nog een paar laatste buigingen voordat ze het orkest bedankt en het podium verlaat. De toeschouwers blijven nog even luid applaudisseren in de hoop op een terugkomst, maar een toegift blijft uit.

Gelukkig hoeven ze niet met lege handen naar huis te gaan. Het was een geweldig concert waarbij het decor, het orkest en het zangwerk van Anouk prachtig samenkwamen. Wie van tevoren nerveus was voor een middelmatige Anouk, had niks te vrezen. Gisteravond bewees ze dat ze ook met stemproblemen een killerperformance neer kan zetten.

Tekst: Yolande Tump

Lees ook:Beyoncé schittert in Ziggo Dome; recensie van haar concert
Lees ook:John Mayer steengoed in HMH
Lees ook:Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk
Lees ook:Nieuw album Anouk: For bitter or worse
Lees ook:Concert Anouk vanavond afgelast; geen Symphonica in Rosso Gelredome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>