John Mayer steengoed in HMH

Van station Bijlmer ArenA tot aan de Heineken Music Hall stond er gisteren een rij voor het concert van John Mayer. Iedereen wilde de wereldster van dichtbij zien en ook bij zijn concert was het een drukte van jewelste. En terecht, John Mayer was zoals gebruikelijk geweldig. Blogger Yolande Tump was aanwezig bij het concert.

Na drie kwartier wachten komt de wereldster heel relaxed het podium op wandelen. De begintonen van Queen of California klinken al snel en de toon voor de rest van de avond is al gelijk gezet. Helemaal in zijn eigen wereld, het hele concert heeft hij zijn ogen dicht, trakteert Mayer het publiek op goed live-spel en prachtige gitaarnummers.

Dat John Mayer een passie voor gitaarspelen heeft, mag duidelijk blijken uit zijn optreden. Meerdere keren trakteert hij het publiek op minutenlange gitaarsolo’s en jamsessies met zijn band. Om de paar nummers verwisselt hij van gitaar. Dat hij zijn favorieten heeft, blijkt als een van de gitaren wordt getoond die duidelijk slijtage vertoont.

De hele avond lang is het zangwerk van Mayer grandioos. Waar bij veel artiesten de CD beter is dan hun optredens, is dat bij John Mayer absoluut niet het geval. Hij gaat helemaal op in de muziek en laat zich van zijn beste kant horen. Zowel op de gitaar als met zijn stem.

Tijdens de avond brengt hij bekende en minder bekende liedjes ten gehore. Maar elk lied wordt goed ontvangen door het publiek. Iedereen zingt mee als hij Slowdancing in a Burning Room laat horen, een echte klassieker van zijn derde album. Ook de nummers van zijn nieuwe album Paradise Valley doen het goed bij het publiek. Zo beweegt iedereen enthousiast mee met Dear Marie, maar ook Wildfire en de titelsong van zijn vorige album Born and Raised doen het goed.

Na een concert van ruim twee uur eindigt John Mayer de avond met een toegift waarin hij minutenlang een solo heeft op zijn gitaar. Na luid geklap verlaat hij de zaal definitief en laat hij het publiek achter in een roes van het optreden. Want daar raakte je in. De hele avond kon je niks anders doen dan meegevoerd worden door John Mayer en zijn muziek.

Tekst: Yolande Tump.

Lees ook:John Mayer eert J.J. Cale tijdens optreden
Lees ook:Jongerenblog luister naar cd-box John Mayer
Lees ook:Anouk zet killerperformance neer in Gelredome
Lees ook:Waanzinnige avond tijdens de MTV EMA’s
Lees ook:John Legend in The Qube van Q-music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>