Jongerenblog luistert Ozzy Osbourne – Prince of Darkness

Een mooier moment voor het opnieuw op de markt brengen van Ozzy Osbourne’s solowerk bestaat bijna niet. In het zelfde jaar dat Black Sabbath mét Ozzy als leadsinger hun eerste album in 35 jaar uitbrengt. Het lijkt de perfecte marketingstunt van de mannen en vrouwen bij Sony Music Entertainment. Ik zeg expres opnieuw uitgebracht, want de verzamelbox Prince of Darkness is al eens uitgebracht. En wel in 2005 om precies te zijn. Deze 4 cd-box bevat niet eerder uitgebrachte liveversies, demo’s, b-kantjes en opnames met andere artiesten. Prince of Darkness ziet er uit als een boek, compleet met harde kaft, met binnenin een schitterend, 58 pagina’s tellend boekwerk vol met foto’s, commentaren en songteksten. Maar eerst even naar de muziek.

Want als je de mooie kaft opendoet kom je als eerste cd één en twee tegen. Cd één  staat bomvol met nummers van Ozzy’s eerste albums (Blizzard of Ozz en Diary of a Madman), volgens kenners behorend tot de allerbeste hardrockalbums ever, aangevuld met nummers van zijn derde album (Bark at the Moon) en het livealbum Tribute. Beste nummers zijn Diary of a Madman, Bark at the Moon (live) en de topper Rock ’N’ Roll Rebel. Cd twee is lekker gevuld met livenummers en van het orgineel afwijkende demo’s. Vooral Crazy Babies (met de zeer jonge gitarist Zakk Wylde), No More Tears en Dreamer zijn echte toppers en maken deze cd, naast de vele demo’s zo bijzonder.

Cd drie hoort werkelijk niet thuis in deze verzamelbox. De inhoud van schijf drie bestaat uit 13 samenwerkingsverbanden met andere artiesten en  dat had Ozzy beter niet kunnen doen. Het eerste nummer Iron Man (met Therapy?) gaat nog wel net als Psycho man (met Black Sabbath), maar voor de rest is het een drama. Op cd vier staan tien covers van nummers die veel hebben betekent voor Ozzy. Net als op cd drie staan hier een tweetal lekkere nummers op, namelijk 21st Century Schizoid Man (King Crimson) en Mississippi Queen (Mountain). De andere acht nummers zijn met weinig beleving gecoverd.

Eigenlijk is de echte eyecatcher het boekwerk dat zich midden in deze verzamelbox bevindt. Het boekwerk telt ruim 58 fullcolour pagina’s vol bijzondere foto’s, memorabele notities en commentaar van Ozzy, te beginnen met het voorwoord van de Prince of Darkness himself. Ook de songteksten van alle nummers van disc 1 en 2 staan als naslagwerk genoteerd in het prachtig vormgegeven boekje en maken het geheel compleet.

Al met al is Ozzy Osbourne’s  Prince of Darkness 4-cd verzamelbox is dus best een leuk collectorsitem, vooral door cd twee en het schitterende boekwerk binnenin. En had ik al vermeld dat de prijs ook bijzonder aantrekkelijk is voor zoveel materiaal? Klik op de titel om dit album meteen bij bol.com te bestellen: Prince Of Darkness.

Tekst: Jayme Tol

Lees ook:Jongerenblog luistert complete collectie Cheap Trick
Lees ook:Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk
Lees ook:Jongerenblog luistert naar Guus Meeuwis’ nieuwe album
Lees ook:Walk Off The Earth kan meer dan alleen coveren
Lees ook:Jongerenblog luistert naar het debuutalbum van Tom Odell

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>