Jongerenblog luistert complete collectie Cheap Trick

Cheap Trick is terug en hoe! Niet met nieuw werk, maar wel met een mega dikke verzamelbox. De Amerikaanse rockband, die eind jaren ’70 haar hoogtepunt beleefde, brengt met The Complete Epic Albums Collection in één keer maar liefst 13 albums opnieuw uit. Het duizelingwekkende aantal van 618 (!) minuten vol Cheap Trick-nummers is nu verkrijgbaar bij bol.com voor ‘slechts’ €61. Dat is dus méér dan 1 uur muziek voor €1! Een goeie deal zou je zeggen….of toch niet?

Cheap Trick brak bij het grote publiek pas door met hun vierde werk, het livealbum At Budokan. De rocktempel, in het centrum van de Japanse hoofdstad Tokio, is dé plek waar diverse artiesten een livealbum opnamen. Mede door het uitzinnige publiek, dat ieder nummer gepassioneerd meeschreeuwt, is deze arena zo populair geworden. En juist dít publiek heeft de grootste en bekendste Cheap Trick-hit, de liveversie van ‘I want you to want me’, tot zo’n succes gemaakt.

Naast de tophit ‘I want you to want me’ mogen de nummers ‘Surrender’ en ‘If you want my love’ natuurlijk niet in deze verzamelbox ontbreken. De drie hoogst genoteerde nummers van Cheap Trick in Nederland zijn in zowel live- als verschillende studioversies vertegenwoordig in The Complete Epic Albums Collection. Maar daar houdt het wel zo’n beetje mee op. Verder bestaat de box veelal uit hetzelfde klinkende punkrockalbums (Cheap Trick, In Color, Heaven Tonight en Dream Police) en Beatles-achtige melodiën (Found All The Parts).

Is het dan allemaal hetzelfde? Nee, gelukkig zijn er wat metal-invloeden terug te vinden (het album One On One), de Elvis-cover ‘Don’t be cruel’ (Lap Of Luxury) en het beste nummer van dat album ‘Ghost town’. Het echte pronkstuk van The Complete Epic Albums Collection is en blijft toch het livealbum At Budokan. En dan met name de liveversies van ‘I want you to want me’ en ‘Surrender’. Maar om daar nou dik 60 euro voor te betalen…

Klik op de titel om de complete cd collectie meteen te bestellen bij bol.com: Complete Album Collection.

Tekst: Jayme Tol

Lees ook:Alles van Kings of Leon in The Collection Box
Lees ook:Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk
Lees ook:Janis Joplin Collection: Box of Pearls.
Lees ook:Jongerenblog luistert naar Guus Meeuwis’ nieuwe album
Lees ook:Walk Off The Earth kan meer dan alleen coveren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongerenblog luistert complete collectie Cheap Trick

  1. Niels

    Alleen al voor het allereerste album moet je deze box kopen. Dit is de favoriete plaat van o.a. Dave Crohl, Slash, Billy Corgan. Rauwe rock en sinistere teksten over een pedofiel, een hoer en een seriemoordenaar. Bij het nummer over de seriemoordenaar hoor je zelfs een executie aan het eind van het nummer. Voor het jaren 80 werk (waar de schrijver van deze recensie het over heeft), moet je het juist niet kopen. Dat is de slechtste periode van Cheap Trick geweest. Ze gruwelen zelf van hun nr. 1 hit “The Flame”. Don`t be cruel was ook een top 3 hit, maar ze willen het nooit meer spelen. Koop de eerste 5 albums + Cheap Trick 1997 en de laatste 2. En luister vaak en vooral geconcentreerd naar de eerste. Na meerdere keren luisteren weet je waarom de grote namen Cheap Trick als favoriete band hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>