Gratis naar school

Blijven zitten is geen pretje. Waarom niet? Ten eerste: omdat je een jaar moet overdoen. Ten tweede: omdat het geld kost. Dat laatste is vanaf vandaag verleden tijd. Ik las op FOK! dat met ingang van het nieuwe schooljaar het lesgeld voor 16- en 17-jarigen wordt afgeschaft. De maatregel is vooral gunstig voor middeninkomens. Echt nodig is het dus niet. Volgens mij worden kinderen hier alleen maar lui van. Die denken: "ik kan wel een jaartje niksen, het schoolgeld is toch gratis." En wie betaalt er maar weer voor die luie kinderen? Juist…

Lees ook:Ouders tasten diep in de buidel voor schoolexcursies
Lees ook:Schandalig…!
Lees ook:Ouders lesbisch? Zoek maar een andere school
Lees ook:Maakt het dieet van Sonja Bakker je langzaam dikker?
Lees ook:Download MotoHeroz + Rabbids iPhone en iPad games gratis

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Gratis naar school

 1. Steven

  Hm, en de jeugd is al zo lui :P

    /   Reply  / 
 2. Theresa

  Haha zo had ik er nog niet over nagedacht..
  Maar ik denk niet dat het semi-luie mensen interesseert of het nou geld kost of niet. De ouders zullen het misschien wat minder erg vinden als hun kind blijft zitten mja, dat soort jongeren luisteren waarschijnlijk sowieso weinig naar hun ouders..

    /   Reply  / 
 3. Melissa

  OK, maar als hun ouders ‘t minder erg vinden dan gaan ze misschien weer minder hun best doen? En nu hebben ze ook een excuus tegenover hun ouders om te blijven zitten, “want het kost toch niks”

    /   Reply  / 
 4. Theo

  Ik denk dat mijn ouders het net zo erg zouden vinden als ik bleef zitten! Of het nu geld kost of niet, ze vinden gewoon dat ik mijn best moet doen! Ik denk dat de meeste ouders dat toch het liefst blijven zien!

    /   Reply  / 
 5. Matthew

  Sorry Melissa, moest even aan je denken toen ik per ongeluk een artikel van journalistiek op HvU site zag…

  Wat betreft blijven zitten denk ik dat je aan het eind jezelf er alleen maar mee hebt: what goes around comes around…

  Ik bedoel, wat moet je anders tijdens dat jaartje niksen doen? De hangjongere uithangen? Nou, stoer hoor… Computergeek, couch potato of een andere soort van loser worden? Nee dank je.

    /   Reply  / 
 6. Accu Man

  Ik vind het niet meer dan normaal dat het gratis is.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>